Oplotnica: Pester praznični prireditveni utrip

default

Minuli konec tedna je bila Oplotnica z okolico eno veliko prireditveno prizorišče. Pri organizaciji in izvedbi raznolikega spektra dogodkov ob prazniku Občine Oplotnica so se povezala lokalna društva, zavodi in organizacije ter številni glasbeniki.

Sobota
Tako v soboto kot tudi v nedeljo so bili obiskovalcem na voljo brezplačni turistični vodeni ogledi po oplotniški Graščini, nekatera društva so se predstavila z razstavami, nekaj lokalnih društev pa je soustvarilo ponudbo na prireditvi “Moja domača kuhna,” na kateri ni manjkalo lokalnih, avtohtonih kulinaričnih dobrot ter žlahtne kapljice oplotniških vinogradnikov in vinarjev.

Številne obiskovalce, približno 800 so jih našteli, je navdušila prireditev Dalmatinski večer s priljubljenim pevcem Markom Škugorjem, na odru pa so nastopili še Nuša Pliberšek, Vlado Pilja in Moški pevski zbor Oplotnica pod vodstvom Sama Jezovška. Zborovski pevci so skupaj Vladom Piljo zapeli pesem Toda jaz sem ti oprostil in poželi bučen aplavz, videospot je že na ogled na youtube kanalu.

Nedelja
V nedeljo je na grajskem kompleksu v Oplotnici nastopila skupina Patroni. Članice Turistično-ribiškega društva Oplotnica pa so ob potoku Oplotniščica prikazali delo peric nekoč, kar so s prav posebnim zanimanjem spremljali otroci.

Oplotniški ribiči pa so predstavili muharjenje.
Za prijetno glasbeno vzdušje so v večernih urah na grajskem kompleksu v središču Oplotnice poskrbeli Vražji muzikanti.

 

 

Oglas