Oplotnica: Občina pridobila državni denar za gradnjo vrtca in šole na Prihovi

Občina Oplotnica je pridobila državni denar za gradnjo vrtca in podružnične šole na Prihovi. Uspešna je bila na razpisu Ministrstva za izobraževanje znanost in šport.

Po besedah oplotniškega župana Matjaža Orterja, so za nov vrtec in šolo, ki ju pesti dotrajanost in prostorska stiska, na razpisu države pridobili približno 1.173.000 evrov, razliko bo zagotovila Občina Oplotnica, saj je celotna investicija je ocenjena na 2.345.000 evrov.

Kot je še povedal župan Orter, bodo letos vsa prizadevanja usmerili v pridobitev gradbenega dovoljenja. Gradnjo vrtca in šole naj bi začeli naslednje leto in jo zaključili leta 2024.

Podružnična šola na Prihovi je v slabem stanju. Stroka je ocenila, da je najprimernejša novogradnja. Spodbudno je dejstvo, da se vpis v šolo v tem kraju zadnje čase povečuje. Tudi zato, ker je občina pred časom zagotovila šolski prevoz za učence iz okoliških zaselkov. Po besedah župana Orterja so pred leti zaradi maloštevilnega vpisa v prihovsko podružnično šolo celo razmišljali o njenem zaprtju. A se zavedajo, da sta šola in vrtec še kako pomembna za ohranitev poseljenosti podeželja.

Oglas