Oplotnica: Knjižnica naslednje leto v večjih prostorih?

Že dlje časa je znano, da so prostori knjižnice v Oplotnici neustrezni in premajhni, zato so želje po selitvi v primernejše prostore iz leta v leto večje.

Kam?
Na oplotniški občinski upravi pravijo, da se problema zavedajo in da so blizu dokončne rešitve. Po besedah župana Matjaža Orterja se občina dogovarja z vodstvom Kmetijske zadruge Slovenska Bistrica. »Gre za objekt v središču Oplotnice. Pogovori potekajo o odkupu ali o najemu omenjene stavbe. Verjamem, da bomo prišli do ustreznega dogovora. Drugo leto pa nameravamo knjižnico preselili,« je pojasnil župan Orter.

Kako je zdaj?
Knjižnica Oplotnica je ena izmed šestih krajevnih knjižnic Knjižnice Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica. Knjižnica je v neustreznih prostorih na Prešernovi cesti 29 že od leta 1994. Kot je povedala direktorica Patricija Breznikar, utesnjeni prostori knjižnice obsegajo zgolj 64 m2 in so tako že dlje časa premajhni za ustrezno razvrščanje vsega knjižničnega gradiva. »Veliko težavo predstavlja tudi dostopnost knjižnice, saj pred objektom ni parkirnih prostorov. Sicer pa smo zadovoljni, ker je oplotniška knjižnica zelo dobro obiskana in prepričana sem, da bi v večjih prostorih in na tej lokaciji v centru Oplotnice še uspešneje opravljala svoje poslanstvo,« je dodala direktorica matične Knjižnice Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica.

Knjižnica je pomembna zaradi soustvarjanja kulturnih in izobraževalnih dogodkov v lokalni skupnosti. Če bo prišlo do selitve v večje prostore, bodo po mnenju Patricije Breznikar lahko vsaj nekatere prireditve izvedli tudi v knjižnici. Večje dogodke zdaj izvajajo v dvorani doma kulture.

Oglas