Oplotnica: Kljub epidemiji župan sklical sejo občinskega sveta

Svetniška skupina stranke SDS v oplotniškem občinskem svetu je ogorčena nad določitvijo oplotniškega župana Matjaža Orterja, ki je kljub številnim pozivom, da med epidemijo koronavirusa ostanemo doma, za jutri (četrtek) popoldne sklical sejo občinskega sveta.

Na njej bodo potrjevali letošnji občinski proračun. Kot je v javnem pismu navedel predsednik SDS-ove svetniške skupine Avgust Juhart, se njihovih pet svetnikov seje ne bo udeležilo, saj želijo zavarovati svoje zdravje in zdravje svojih najbližjih. Toda župan Orter pojasnjuje, da proračuna ne morejo sprejemati na dopisni seji, prav tako bo občina v času seje zagotovila vse potrebne varnostne ukrepe: «Sejo sklicujem v skladu s poslovnikom in statutom v izrednih razmerah. Proračuna občine 2020 ne moremo sprejemati na dopisni seji. Jutri bo zato seja. Sprejet bo proračun. Sprejeli pa bomo tudi sklep, da do nadaljnjega poslujemo na dopisnih sejah. Predvsem pa želim poudariti, da bomo na seji poskrbeli za vse potrebne varnostne ukrepe,« je povedal župan Orter.

V oplotniškem občinskem svetu je 15 svetnikov, kljub odsotnosti petih SDS-ovih, bo seja sklepčna, če se je bodo udeležili vsi ostali svetniki.