Oplotnica: Kljub epidemiji seja občinskega sveta – v nekaj minutah sprejeli letošnji proračun

Kljub pozivom k samoizolaciji, je oplotniški župan Matjaž Orter sklical sejo občinskega sveta. Svetniki so pozno popoldne sprejeli letošnji proračun občine, saj ga na dopisni seji ne morejo. Svetniška skupina stranke SDS je županu dan pred sejo predlagala, da jo iz varnostnih razlogov v času epidemije preloži. Ker župan predloga ni upošteval, se vseh pet SDS-ovih svetnikov seje ni udeležilo, ostali so prišli, zato je bila seja sklepčna.

Izjemoma je potekala v domu kulture, končana je bila v 10 minutah. Župan Matjaž Orter: »Na sejo je prišlo 9 svetnikov, proračun občine 2020, ki je težak okoli štiri milijone evrov, so soglasno podprli. Prav tako so svetniki sprejeli sklep o delovanju občinskega sveta v izrednih razmerah. Sejo smo zaradi zagotavljanja varnosti imeli v domu kulture. Gre za dvorano, ki sprejeme 180 ljudi, tako smo lahko zagotovili varnostno razdaljo. Uporabljali smo tudi zaščitna sredstva,« je pojasnil župan.

Avgust Juhart, predsednik SDS-ove svetniške skupine pravi, da ne nasprotujejo proračunu, ampak se seje niso udeležili, ker se jim zdi najbolj pomembno zdravje in dosledno upoštevanje preventivnih ukrepov za zajezitev širitve koronavirusa. »Mi smo županu predlagali, da sejo preloži. Predlagali smo mu sprejem sklepa o začasnem financiranju od 1. aprila do 1. junija, da lahko občina nemoteno deluje,« je še povedal Juhart.