Oplotnica: Katere naložbe načrtujejo letos?

 

Medtem, ko so bile v letu 2021 v občini Oplotnica v ospredju posodobitve lokalnih cest, bodo letos v ospredju priprave na gradnjo vrtca in šole na Prihovi ter sanacije plazov in mostov.

Kot je povedal oplotniški župan Matjaž Orter, letos načrtujejo asfaltiranje cestnih odsekov v skupni dolžini 7. kilometrov. Predvidena je sanacija treh plazov, in sicer v Raskovcu, Lačni Gori in Božjem. Pripravili bodo projektno dokumentacijo za sanacijo plazov v Lačni gori in Božjem.
Na lokalni cesti Pobrež – Brdo bodo zgradili nov most, most v Markečici pa bodo prenovili. V Čadramu se obeta novo avtobusno postajališče, v ta namen bodo letos pripravili projektno dokumentacijo.

V Oplotnici se obetajo tudi nova blokovska stanovanja. Gradnjo stanovanjskih blokov načrtuje zasebni investitor, to so Nepremičnine Breznik. Začetek gradnje je predvidena v prvi polovici letošnjega leta, končana pa bi naj bila v 16 mesecih.
Po napovedih oplotniškega župana bo v bližini Večnamenske športne dvorane Milenij Občina Oplotnica letos uredila poligon oziroma pumptrack. V ta namen bo v proračunu 2022 zagotovila 44.000 evrov, gre za sredstva iz naslova LAS (Lokalna akcijska skupina).

Oglas