Oplotnica: Glavnina sanacijskih del za odpravo posledic po lanskih neurjih opravljena

Glavnina sanacijskih del za odpravo posledic po nekaj lanskih neurjih v občini Oplotnica je opravljena. Kot so povedali na oplotniški občinski upravi, je bila škoda povzročena tako na cestni infrastrukturi kot tudi na kmetijskih površinah in v gozdovih.

S prvimi sanacijskimi deli so začeli takoj, saj je bilo nekaj lokalnih cest neprevoznih, zdaj so vsi poškodovani odseki prenovljeni. Tudi Oplotniški Vintgar je že delno urejen, na ureditev pa čaka še vodotok potoka Oplotniščica. Na oplotniški občinski upravi pravijo, da bodo ta dela predvidoma opravljena v letošnjem letu.

Spomnimo, da je kraje na Oplotniškem neurje zajelo 18. julija lani v poznih popoldanskih oziroma večernih urah. Zaradi velikih količin padavin se je Oplotniščica v nekaj trenutkih spremenila v uničujoči hudourniški potok, ki je naplavljal kmetijske površine, uničeval cestne odseke, voda je vdirala v objekte, zaradi velikih padavin se je sprožilo nekaj zemeljskih plazov, uničena je struga potoka Oplotniščica. Skupna škoda na javni infrastrukturi je znašala 191.000 evrov, saj so se sprožili 4 plazovi, poškodovanih pa je bilo 12 cestnih odsekov.

Oglas