Omleta s paradižnikom

Sestavine za 2 osebi:

  • 4 jajca
  • večji paradižnik
  • 50 ml mleka
  • sol in poper
  • 2 žlički masla
  • 50 g čedar sira
  • vejica peteršilja

Priprava:

  1. korak:

Paradižnik operemo, zeleni del izrežemo in narežemo na koščke. Sir grobo naribamo. Jajca ubijemo v skledo in jih razžvrkljamo. Dodamo koščke paradižnika, mleko, sol in poper ter vse skupaj premešamo.

  1. korak:

Ponev segrejemo na srednji temperaturi, dodamo maslo in ponev obračamo, da se enakomerno namasti. V ponev vlijemo jajčno zmes. Ko robovi omlete zakrknejo, jih z lopatico privzdignemo, da jajčna zmes steče tudi pod omleto.

  1. korak:

Ko omleta zakrkne, jo potrosimo z dobro polovico naribanega sira, previdno preložimo na krožnik in prepognemo. Posujemo jo še s preostalim naribanim sirom in malo peteršilja.