Olimpijske igre: prestavitev pozdravlja tudi celjska atletinja Maruša Černjul

Prestavitev olimpijskih iger v Tokiu na naslednje leto so pozdravili številni športniki. Med njimi je tudi celjska atletinja, skakalka v višino, Maruša Černjul: “Verjamem, da odločitev s strani MOK-a ni bila lahka, ampak mislim, da so se odločili pravilno. Trenutno se v primerjavi z zdravjem in varnostjo ljudi vse zdi manjšega pomena, tudi olimpijske igre.”
Černjulova sicer še lovi visoko zastavljeno olimpijsko normo, zato ji bo dodatno leto prineslo še nekaj časa za dodatne treninge in izpopolnitev tehnike skakanja. Kako pa bo odločitev Mednarodnega olimpijskega komiteja vplivala nanjo? “Mogoče bom naredila krajšo pavzo, potem pa nadaljevala s pripravami na letošnjo atletsko sezono, ker evropsko prvenstvo je še vedno na koledarju. Res pa je, da se bo cikel na splošno spremenil in bomo morali narediti nov plan za naslednje novo olimpijsko leto.
Gleda na to, da je razpeta med Slovenijo in Združenimi državami Amerike, točnih načrtov za naprej še nima. Letos se je posvetila samo atletiki in živela od prihrankov, naslednje leto pa bo to po njenih napovedih najbrž drugače. Velika verjetnost je, da se bo vrnila v ZDA in se tam pripravljala na olimpijsko sezono. Nastop na olimpijskih igrah v Tokiu pa ostaja njena velika želja: “Smo tako blizu tega dogodka, da bi bilo škoda zdaj odnehati.” Černjulova je sicer na olimpijskih igrah nastopila že leta 2016 v Rio de Janeiru. (Jure Mernik)

 

Oglas