Odštevalnik v središču Celja opozarja na velik dogodek

Od 4. do 20. novembra bo Slovenija sogostiteljica evropskega prvenstva v rokometu za ženske. Turnir, na katerem bo igralo 16 reprezentanc, bo tudi v Severni Makedoniji in Črni gori. Večji del tekem bo v Ljubljani, med prizorišči pa bodo še Celje, Skopje in Podgorica. Žreb skupin za prvenstvo bo spomladi. Predsednik Rokometne zveze Slovenije (RZS) Franjo Bobinac pa poudarja, da bo to najpomembnejši športni dogodek za ženske, ki ga je kadarkoli gostila Slovenija.
“Verjamem, da bo prvenstvo dobro obiskano, da bomo dobro navijali za našo reprezentanco in da bo ta dosegla dober rezultat. Zahvaljujem se organizatorjem za odlično idejo. Menim, da bo odštevalnik le še stopnjeval negotovost in neučakanost do dneva začetka evropskega prvenstva,” je na nedavnem dogodku (razkritju odštevalnika) dejal župan Mestne občine Celje Bojan Šrot.
Odštevalnik na Krekovem trgu v središču Celja je prvi, ki so ga postavili. V aprilu bo podoben odštevalnik prejela tudi Ljubljana, ki bo poleg skupine prvega dela gostila tudi polovico ekip, ki se bodo prebile v drugi del ter vse dvoboje končnice.