Odprte so prijave na Festival narodno-zabavne glasbe pod Pohorjem

Kulturno društvo (KD) Festival Oplotnica in Občina Oplotnica razpisujeta dvanajst mest za ansamble, ki želijo sodelovati na tretjem Festivalu narodno-zabavne glasbe pod Pohorjem, Oplotnica 2019.

Pogoj za sodelovanje je, da se vsak ansambel predstavi z dvema skladbama. Prva mora biti lastna tekmovalna polka ali valček, ki še ni bila javno predvajana ali kjerkoli objavljena. Drugo skladbo bo določil žreb – če bo prva prijavljena skladba polka, se bo izžrebal valček in obratno, če bo prva prijavljena skladba valček. Izžrebano skladbo bo moral ansambel pripraviti v svoji preobleki.

Sprejetih bo največ dvanajst ansamblov, ki jih bo izbrala petčlanska strokovna komisija. Vsi sprejeti, ki bodo naredili priredbo izžrebane skladbe, bodo na koncu nastopili na Festivalu narodno-zabavne glasbe pod Pohorjem, Oplotnica 2019. Le-ta bo predzadnji petek v maju na oplotniškem grajskem dvorišču.

Ansambli se lahko prijavijo do vključno 11. marca. Prijava mora vsebovati tudi demo ali že dokončan posnetek prijavljene prve skladbe ali notne zapise skupaj z besedilom v treh izvodih. Odločitev, kateri ansambli bodo sprejeti in izbor druge pesmi, bodo objavljeni 18. marca na spletni strani KD Festival Oplotnica. Vsi, ki se bodo po presoji strokovne komisije uvrstili naprej, bodo nato konec maja tekmovali na festivalu in se potegovali za nagrade.

Več informacij o festivalu lahko najdete na spletni strani organizatorja, kjer so objavljeni tudi pogoji sodelovanja in prijavnica, ki jo je izpolnjeno treba poslati na naslov Kulturno društvo Festival Oplotnica, Čadram 33a, 2317 Oplotnica.

Spodaj je nekaj fotoutrintkov s prve in druge izvedbe Festivala narodno-zabavne glasbe pod Pohorjem. O razpisu za letošnji festival pišemo tudi v današnji izdaji NOVIC.