Odlična krompirjeva solata z jajci

Sestavine za 4 osebe:

· 4 veliki krompirji

· 4 jajca

· manjša čebula

· žlica gorčice

· 2 žlici majoneze

· 2 žlici kisle smetane

· malo jabolčnega kisa

· sol in poper

 

Priprava:

1. korak:

Krompir kuhamo še približno 40 minut od takrat, ko je zavrel. Z ostrim ozkim nožem preverimo, ali je dovolj kuhan. Jajca v vreli vodi kuhamo slabih 10 minut.

2. korak:

Najprej na majhne koščke narežemo trdo kuhana jajca, pomagamo si z rezalnikom jajc. Na poljubno velike rezine narežemo tudi čebulo. Večje kot so rezine, bolj jo bomo okusili. Kuhan krompir čimprej olupimo, saj topel krompir bolj vpije okuse.

3. korak:

V solatno skledo na tanke rezine narežemo krompir, dodamo narezana jajca in čebulo, nato pa še gorčico, majonezo in kislo smetano. Vse skupaj obilno začinimo s kisom, soljo in poprom ter dobro premešamo.

Z jajci obogatena krompirjeva solata najbolj tekne, dokler je še topla. Odlično se prileže h kuhani dimljeni vratovini ali šunki.

Oglas