Od jutri zaradi prenove zaprt mejni prehod Imeno

Zaradi prenove bo mejni prehod Imeno (Miljana) od jutri zaprt. Prenova mejnega prehoda za mednarodni promet naj bi trajala dva tedna, v tem času pa lahko potniki uporabljajo druge mejne prehode.

Zaradi prenove bo med 5. in 17. novembrom torej zaprt mejni prehod za mednarodni promet Imeno (Miljana). Za potnike bo v tem času neprekinjeno odprt mejni prehod Sedlarjevo (Plavić), sporočajo iz Policje.
Potniki lahko za prestop meje sdeveda uporabljajo tudi druge mejne prehode.

Dotrajani kontejnerji

Iz Ministrstva za javno upravo so za naš radio sporočili, da so kontejnerji, v katerih je objekt na mejnem prehodu, že dotrajani.
“Objekt na mejnem prehodu Imeno sestavlja kontejnerska zloženka iz štirih normalnih kontejnerjev in dveh polovičk, ki pa so v precej slabem stanju. Kontejnerji so še iz časa vzpostavitve tega mejnega prehoda. Dlje časa je bil mejni prehod zaradi obnove mostu in cestišča zaprt, kar je še dodatno pospešilo propadanje,” so za Radio Rogla pojasnili na ministrstvu.

Dela še dlje

Zato se je Ministrstvo za javno upravo odločilo za prenovo prostorov, ki jih uporablja policija pri svojem delu. Posegov v nadstrešnico in cestišče v tem trenutku ne predvidevajo. Ker policija pri svojem delu potrebuje IT podporo, ta pa zaradi odstranitve in postavitve novih objektov ne bo možna, bo mejni prehod zaprt za promet od torka 5. novembra do nedelje 17. novembra 2019, ko se bodo izvedla glavna dela pri postavljanju objektov. Določena manjša dela se bodo nadaljevala še do konca meseca, vendar ne bodo motila delovanja mejnega prehoda, so še dodali.
(Nina Krobat, Foto: Policija)