Od jutri popolna zapora Ptujske ceste čez železniški prehod na Pragerskem

Od jutri dalje bo cesta čez železniški prehod na Pragerskem popolnoma zaprta, in to več kot leto in pol.
V sklopu nadgradnje vozlišča potekajo obsežna gradbena dela. Med drugim bo zgrajen tudi dolgo pričakovani cestni podvoz pod železniško progo, ki bo nadomestil sedanji nivojski prehod. V času gradnje bo približno 160-metrski odsek Ptujske ceste popolnoma zaprt.

Kje bo obvoz?
Za pešce in kolesarje bo urejen zavarovan nivojski prehod, traktorji bodo preusmerjeni na vzporedne lokalne ceste. Za vsa druga vozila pa bo približno 5-kilometrski obvoz preko Šikol in po obvoznici Pragersko.

 

Veselje spremlja tudi skrb
»Z navdušenjem spremljamo, kako se bo železniška postaja Pragersko in tudi okolica spremenila. Toda za krajane gradnja in zaprtje ceste predstavlja tudi nekaj težav,« pravi predsednik Krajevne skupnosti Pragersko – Gaj, Matej Arnuš. Skoraj polovico krajanov bo namreč morala zdaj po precej daljši obvozni poti do šole, vrtca, trgovine, bencinskega servisa, tudi do lekarne, zdravstvenega doma, gasilskega doma in po drugih opravkih. In to časovno kar dolgo, saj je zapora Ptujske ceste predvidena do maja 2023.
V KS si zato prizadevajo, da bi krajanom investitorji omogočili krajši obvoz vsaj za lokalni promet (iz Gaja proti Pragerskem) po na novo zgrajeni cesti, ki poteka vzporedno ob tirih Pragersko – Slovenska Bistrica. Ali bo to mogoče, še ni znano.

Prosijo za previdnost in strpnost
Na Direkciji za infrastrukturo pa so v obvestilu za javnost dodali poziv k previdnosti: »Vse uporabnike, predvsem pa krajane Pragerskega, vljudno prosimo za previdnost, strpnost in upoštevanje začasne prometne signalizacije. Vsem udeležencem v prometu, uporabnikom te ceste in občanom, ki vsak dan uporabljate ta odsek ceste, se zahvaljujemo za potrpežljivost in razumevanje.«
(B. Petelinšek)

Oglas