Očiščevalna juha

Sestavine za 4 osebe:

  • 2 čebuli
  • 2 korenčka
  • ¼ korenine zelene
  • zelena paprika
  • 4 stroke česna
  • ½ glave belega zelja
  • malo olivnega olja
  • sol, poper
  • malo peteršilja

 

Priprava:

  1. korak

Očistimo zelenjavo, jo narežemo na majhne koščke in jo prepražimo na olivnem olju. Najprej v lonec stresemo čebulo, korenček in zeleno ter pražimo par minut.

  1. korak

Dodamo na trakove narezano papriko in sesekljan česen, na koncu pa še narezano zelje, vse skupaj še malo popražimo, da zelenjava lepo zadiši.

  1. korak

Zalijemo s kakšnim litrom vode, solimo in popramo ter kuhamo slabe pol ure. Na koncu začinimo še s sesekljanim peteršiljem in postrežemo.

Če želimo telo očistiti strupov, so za to kot nalašč lahke zelenjavne juhe.