Obsotelje in Kozjansko spet na sejmu PLACE2GO v Zagrebu

 

Minuli podaljšani konec tedna se je na Mednarodnem turističnem sejmu PLACE2GO v Zagrebu že tradicionalno predstavljala Regionalna turistična destinacija Dežela Celjska, pod njenim okriljem pa tudi področje Obsotelja in Kozjanskega.
Letošnji obisk je pokazal, da je sicer med gosti še vedno zelo priljubljen kratek oddih v zdraviliščih, se pa vedno bolj zanimajo tudi za druge atrakcije – gradove, etnološko dediščino, lokalno kulinariko z domačo hrano, veliko zanimanja pa je bilo letos izraženega predvsem za možnosti kolesarjenja in pohodništva. Zagreb je namreč v neposredni bližini Dežele Celjske in zato je destinacija zanimiva tudi kot dobra alternativa za dnevni izlet, predvsem na podeželje.
Na razstavnem prostoru, ki je bil hkrati tudi največji slovenski razstavni prostor na dogodku, so se obiskovalci lahko seznanili z aktualno ponudbo destinacije. Med ponudniki Obsotelja in Kozjanskega so lahko vsak dan obiskali Terme Olimia, ki so se predstavljali skupaj s Turizmom Podčetrtek, Bistrica ob Sotli, Kozje in GH Sava Rogaška.
V soboto pa so lahko obiskovalci spoznali tudi ostalo ponudbo Obsotelja in Kozjanskega – v soorganizaciji z Razvojno agencijo Sotla so se namreč predstavili Kozjanski park s pokušino jabolčnega soka in promocijo starih sort jabolk ter Javni zavod za kulturo in turizem Rogaška Slatina s poudarkom na ponudbi poslovne enote Anin dvor.

Oglas