Občinska proslava Vitanje: Častni občan je postal nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl

Sinoči je v vitanjski kulturni dvorani KSEVT, v okviru prireditev ob prazniku Občine Vitanje potekala občinska proslava s podelitvijo priznanj. Proslava, ki jo je organiziral Odbor za družbene zadeve Občine Vitanje, je poleg sedmih nagrajencev poskrbela še za dih jemajočo sceno in zanimiv, razgiban program.

Občinski svet je v začetku junija na dopisni seji potrdil predlog komisije za nagrade in priznanja in sprejel sklep, da Občina Vitanje podeli naziv častni občan nadškofu mag. Alojziju Cviklu. Župan Mirko Polutnik je skladno z odlokom o priznanjih sprejel sklep, da podeli pisno priznanje Občine Vitanje Ivanki Klokočovnik za dolgoletno požrtvovalno prostovoljno delo v Krajevni organizaciji Rdečega križa. Damjanu Fijavžu za uspešno vodenje projekta Občina po meri invalidov in prostovoljno delo v društvih in skupnosti. Ivanu Pavliču za svetovanje in praktično pomoč pri izvajanju projekta Občina po meri invalidov. Jožici Ahaj za dolgoletno prostovoljno vodenje in delo v vitanjski skupini Karitas. Veroniki Verboten za izjemne dosežke na svetovnih igrah Specialne olimpijade v Los Angelesu v letu 2015. Klari Mavc za zmago v natečaju »Drugačnost bogati« slovenskega združenja pisateljev, pesnikov in publicistov PEN in Andreji Ošlak za doseženo zlato priznanje na državnem tekmovanju iz znanja nemščine.

V programu, ki ga je povezovala Nadja Korošec pa so nastopili Otroški pevski zbor Vrtca Vitanje Vitančki, Moški pevski zbor Vitanje pod taktirko Darinke Ivačič ter Otroški pevski zbor župnije Vitanje, pod vodstvom Tadeje Globočnik. Zbranim sta zapeli tudi Anamarija Fijavž in Danijela Burjan. Na harfo in flavto pa sta zaigrali Katja Šumečnik in Neva Berke. Ob koncu je nastopila še Otroška folklorna skupina Vitanje, KUD Jurij Vodovnik Skomarje. Po prireditvi je sledilo druženje nagrajencev in obiskovalcev ob dobrotah Društva kmetic Lipa Vitanje.

Oglejte si pestro fotogalerijo, več o dogajanju pa v prihodnji številki NOVIC.