Občina Zreče z novim častnim občanom in novimi prejemniki grbov

Občina Zreče je včeraj zvečer praznovala. Vrhunec dogajanj v Zreškem tednu je bila namreč svečana seja občinskega sveta, na kateri so podelili tudi naziv častnega občana, en zlati, en srebrni in en bronasti grb občine.
Sedmi častni občan občine Zreče je postal nekdanji zreški župan Jožef Košir, zlati občinski grb so podelili Emilijanu Fijavžu, srebrnega Marijanu Jelenku, bronastega pa Odbojkarskemu klubu Swatycomet Zreče. Na predlog župana pa so podjetju GKN Driveline Slovenija za 30 let uspešnega delovanja podelili posebno priznanje Občine Zreče. Pozornosti sta bila deležna tudi Prostovoljno gasilsko društvo Zreče in rdeči križ zreče, ki letos praznujeta 70 let delovanja.
Slavnostni govornik na seji je bil župan mag. Boris Podvršnik. Izrazil je zadovoljstvo, da je občina Zreče prepoznavna v slovenskem merilu po svoji uspešnosti na številnih področjih, predstavil pa je tudi nekaj aktualnih projektov in ciljev, ki bodo občino še bolj trdno zasidrali na mestu najuspešnejših občin v Sloveniji.
Prejemnik naziva častni občan občine Zreče, Jožef Košir, se je v svojem govoru vidno ganjen zahvalil za čast, ki mu je bila izkazana in vsem, ki so v letih oranja ledine v samostojni občini z njim sodelovali. Zahvalil se je tudi soprogi in sinovoma, da so imeli potrpljenje, ko so ga županske, poslanske in druge obveznosti večkrat zadrževala od doma.
Sledil je kulturni program z naslovom Sprehod po Zrečah, ki so ga pripravili Osnovna šola Zreče, KUD Vladko Mohorič Zreče, zreški učenci Glasbene šole Slovenske Konjice, Trobilni kvartet Društva godbenikov Zreče in Klub Zreški ART (sekcija Turističnega društva Zreče). Slednji je pred prireditvijo odprl tudi razstavo slik svojih članic z naslovom ‘Bilo je nekoč, danes, jutri’.
Obiskovalci prireditve pa so lahko poskusili tudi štajerska vina, ki jih ponujajo v novem zavodu VinoFeel, ki je prav tako odprl svoja vrata na ta večer. Prodajalna vin se nahaja pred vhodom v hotel pri termah Zreče (prostori nekdanje starinarnice).

Oglas