Občina Slovenske Konjice spet prostovoljstvu prijazna občina

Danes se je v Slovenskih Konjicah odvijal Slovesni dan prostovoljstva. Slovenska filantropija je podelila priznanja prostovoljstvu prijaznim mestom, naj prostovoljcu v javni upravi ter junakom našega časa, učencem osnovnih in srednjih šol. Prireditve se je udeležilo 13  osnovnih in srednjih šol ter 14 občin. Med gosti je bila tudi Naj prostovoljka Slovenije.

Priznanje za izjemno aktivno prostovoljsko delo je prejela Milena Jurgec, zaposlena na Osnovni šoli Vojnik.  Za projekt Bodi smetko car je priznanje prejela Osnovna šola Zreče. Naziv Prostovoljstvu prijazno mesto v letu 2016 je prejela Občina Žalec, znova pa so potrditev za Prostovoljstvu prijazno mesto dobile občine Vojnik, Slovenske Konjice in  Velenje.

“Prostovoljstvo je dejavnost, ki se dogaja med nami, vsak dan, ob vsakem vremenu, glede na potrebe. Zaradi dela prostovoljcev je naše skupno bivanje lepše in naša družba bolj plemenita. Prostovoljce in tiste, ki prostovoljsko udejstvovanje omogočajo, je za to potrebno nagraditi in izpostaviti,” je ob sklepnem dejanju dodala Tereza Novak, izvršna direktorica Slovenske filantropije.

Oglas