Občina Podčetrtek praznuje svoj praznik. Kdo so letošnji nagrajenci?

9. septembra Občina Podčetrtek obeležuje svoj občinski praznik. V sklopu praznovanja bodo danes na slavnostni seji podelili priznanje, denarno nagrado in priznanje župana.

Priznanje Sandiju Gobcu

Sandi Gobec, ki bo letos prejemnik priznanja Občine Podčetrtek, je član PGD Pristava pri Mestinju od leta 1988. Dolga leta je bil podpoveljnik društva, nato šest let poveljnik. Od leta 2013 je občinski poveljnik Občine Podčetrtek in podpoveljnik GZ Šmarje pri Jelšah, namestnik poveljnika PGD Pristava pri Mestinju ter član UO PGD Pristava. Poleg omenjenih funkcij je mentor tako gasilski mladini kot članom in članicam, prav tako pa je tudi gasilski sodnik, vseskozi pa se usposablja tudi za gasilske specialnosti. Je tudi poveljnik štaba Civilne zaščite Podčetrtek in je bil med epidemijo glavni koordinator pri izvajanju zadanih nalog. Poleg vsega omenjenega pa je Sandi Gobec tudi aktiven član Športnega, Kulturnega in Turističnega društva Pristava pri Mestinju.

Denarna nagrada nogometašem

Nogometni klub lmeno je nogometno društvo z nekaj več kot štiridesetimi mladimi nogometaši. S svojim delom so pričeli leta 1998 v sklopu Športnega društva lmeno, kasneje leta 2009 pa se je nogometna ekipa z novim imenom NK lmeno vključila v MNZ Celje in NZS. S svojim delom, programom, se trudijo doseči večje zanimanje za igranje nogometa, želijo povečati število mladih igralcev oziroma nogometašev in v njihove vrste privabiti čim več otrok, jih motivirati bodisi danes kot mlade igralce ali bodoče trenerje, sodnike, navijače, zato je občinski svet potrdil predlog, da se jim za aktivno društveno udejstvovanje podeli denarna nagrada.

Borisu Počivavšku priznanje župana

Boris Počivavšek je dejaven na več področjih. Poleg aktivnega udejstvovanja v družbenem življenju v kraju, je aktiven član Lovske družine Podčetrtek in pevskega zbora Zvon, bil je svetnik občine Podčetrtek, se je v preteklosti posebej izkazal pri delih na področju Elektra Celje. Za vse udejstvovanje in aktivno delo mu bo župan podelil posebno priznanje.

Oglas