Novo vodstvo Lekarne Oplotnica

Aleš Novak je z januarjem 2022 prevzel lekarniško dejavnost v občini Oplotnica. Februarja se mu je pridružila žena Darja Polanc Novak. Darja in Aleš, oba farmacevta, imata kar nekaj lekarniških izkušenj: oba sta bila vodji lekarn, Darja pa je bila zadnjih slabih pet let zaposlena v slovenskem farmacevtskem podjetju. Sta tudi farmacevta homeopata, Darja tudi z izkušnjami z Bachovimi cvetnimi esencami, tako da verjameta, da bosta obiskovalcem lahko pomagala tudi s svetovanjem iz homeopatije. »Od nekdaj sva si želela imeti svojo lekarno,« pravita in dodajata: »Če dovolj dolgo verjameš v sanje, se te zagotovo enkrat uresničijo.«

»Potrudila se bova, da bova Lekarni Oplotnica dala nov val energije in poslovnega zanosa. Idej, kako lekarno narediti še bolj prijazno za vse obiskovalce, imava veliko, se nama pa zdi prav, da prvo vidiva, kaj od tega bi si Oplotničani sploh želeli oz. potrebovali,« pravita Bistričana. Želita, da stranke v njuni lekarni ne bi prejele zgolj zdravil, temveč celotno obravnavo. »Lekarno bi rada približala holističnemu svetovanju. Vsekakor je to korak naprej in prednost lekarne na podeželju pred lekarno v mestu. Tukaj si lahko vzameva čas, da se posvetiva obiskovalcu, kar pomeni, da iz lekarne ne odide samo z zdravilom, prehranskim dopolnilom ali izdelkom, ki mu bo pomagalo lajšati težave, temveč pozna vzrok za te težave, ki ga poiščemo skupaj,« pravi Darja.

Lekarna v Oplotnici bo sicer delovala še naprej po ustaljenem delovnem času, tudi ob sobotah.

Darja in Aleš sicer rada pomagata ljudem tudi v svojem prostem času. Njuno strast do izletov in potovanj rada združita z dobrodelno noto. Darja je denimo kot študentka odšla na študijsko prakso v Zimbabve, kjer so jo revščina in slabe življenjske razmere močno presunili. Skupaj z družino so se odločili finančno podpreti Amie, danes že 13-letno gambijsko deklico, ki so jo leta 2019 tudi obiskali: »Ta obisk Gambije je bil za vse, posebej za hčeri Neli in Najo, posebna življenjska izkušnja, ki jo bomo zagotovo še ponovili,« pove.

Oglas