Novi trener NK Celje je Robert Pevnik

pevnik robert 2016 1 foto NK CeljePo prekinitvi pogodbe z Iztokom Kapušinom, ki je s člansko ekipo Nogometnega kluba Celje izgubil tri zadnje izredno pomembne ligaške obračune, je vodstvo kluba pogodbo o sodelovanju sklenilo s trenerjem Robertom Pevnikom, ki bo moštvo vodil predvidoma do konca sezone 2016/17.
47-letni trener je v slovenskem nogometnem prostoru znan obraz. Kot nogometaš je namreč dolga leta igral v prvoligaški konkurenci – 98 ligaških nastopov je zbral tudi v celjskem dresu. Po končani igralski karieri se je hitro preselil v trenerske vode, od leta 2007 je nato vodil številne slovenske in tuje klube. V Sloveniji se je v vlogi trenerja preizkusil pri Dravi, Domžalah, Olimpiji, Muri, Rudarju, Radomljah in Aluminiju, deloval je še pri makedonskem prvoligašu Rabotničkem iz Skopja, v lanski sezoni je vodil poljsko Legionovio, v zadnjih mesecih pa je bil na čelu mladinskega moštva velenjskega Rudarja.
“Najprej bi se za izkazano zaupanje zahvalil vodstvu Nogometnega kluba Celje. Čaka me težko delo, a vem, da imamo zelo kakovostno ekipo. Prvi cilj v prihodnjih dveh mesecih je zagotovo obstanek v ligi, čaka pa nas tudi polfinalni pokalni obračun z Domžalami, kjer nedvomno imamo določene možnosti. Trenutno je sicer v naših mislih le obračun s Krko, na katerem moramo narediti vse, da iztržimo pozitiven rezultat,” je po sklenitvi pogodbe za klubsko spletno stran dejal izkušeni Polzeljan, ki živi v Slovenskih Konjicah.

Foto: NK Celje