Nove okrepitve v konjiškem zdravstvenem domu: zaposlili še štiri mlade zdravnike

Zdravstveni dom Slovenske Konjice. V zadnjih tednih so znova zaposlili več mladih zdravnikov. 

V konjiškem Zdravstvenem domu so že lani zaposlili tri mlade zdravnike, letos pa še štiri.
Kdo so novi zdravniki in kje delajo? Takole so se predstavili bralcem lokalnega časopisa NOVICE.

Aida Berisalić,
zobozdravnica v ambulanti za odrasle:

“Rodila sem se v Sarajevu, kjer sem obiskovala tudi stomatološko fakulteto. Po končanem študiju sem delala na različnih področjih zdravstva, najdlje sem preživela na Stomatološki fakulteti v Sarajevu.
Svoje izpopolnjevanje sem nadaljevala na podiplomskem študiju, ki sem ga zaključila z magistrsko nalogo s področja anestezije v endodontiji. Sem tudi specializirala iz področja zdravljenja zobne pulpe in dobila naziv specialistka zobnih bolezni in endodontije.
S prihodom v Slovenijo sem nadaljevala ne le z osebnim nadgrajevanjem, ampak sem tudi začela predavati na modulih vseživljenjskega izobraževanja dentalnih asistentk in asistentov v Sloveniji.
Zasebno življenje je moj življenjski pogon. Sem poročena in sem mama dveh super otrok. V prostem času tudi rada berem, ustvarjam, drsam, smučam, kolesarim, uživam v naravi z družino in prijatelji. Želim si, da so ljudje okrog mene srečni, jaz pa to srečo vpijam in oddajam naprej. Naredim vse, da vsak moj pacient dobi in odda delček sreče.”

Barbara Grm,
nujna medicinska pomoč:
“Sem mlada specialistka družinske medicine iz Zreč, z začetkom letošnjega leta zaposlena v ZD Slovenske Konjice v nujni medicinski pomoči.
Po opravljeni specializaciji v ZD Žalec se vračam na rodno grudo, saj kot pravijo, kjer je tvoj dom, tam je tvoje srce.
Delo družinskega zdravnika z znanji s področja urgentne medicine mi predstavljata izziv, ki se ga rada lotevam. Še lepši pa je občutek, ko si nekomu pomagal, ga pozdravil ali pa enostavno rešil kakšen drug problem, s katerimi se srečujemo zdravniki pri delu s pacienti.”

Primož Plohl,
specializant družinske medicine:
“Sem Konjičan in novi specializant družinske medicine. Gimnazijo sem obiskoval v Slovenskih Konjicah, študij medicine pa sem dokončal v Ljubljani. Specializacijo, ki predvidoma traja 4 leta, bom opravljal pod mentorstvom asist. Mihaele Pugelj, dr.med., spec.spl.med.
Svoje poslanstvo vidim v zagotavljanju enostavnega in hitrega dostop do kvalitetnih zdravstvenih storitev v lokalnem okolju. V prostem času se ukvarjam s športom, sem alpinist in aktiven član plezalnega kluba Slovenske Konjice, kjer sem lani tudi pomagal pri treningu otrok. Prostovoljno delam tudi kot skavtski voditelj.”

Rok Denžič,
zobozdravnik v mladinski zobni ambulanti:
“Prihajam z Vranskega, kjer sem tudi končal osnovno šolo. Obiskoval sem Gimnazijo Celje -Center, nato pa sem se vpisal na Medicinsko fakulteto v Ljubljani, smer dentalna medicina. Takoj po koncu pripravništva sem začel z nadomeščanjem v otroški zobni ambulanti v Mozirju, kjer sem delo z otroki vzljubil. Zaradi tega sem se prijavil na razpisano prosto delovno mesto v Mladinski zobni ambulanti v Ločah.
Delo z otroki mi leži in ga z veseljem opravljam. Tekoče govorim in pišem nemški in angleški jezik. V prostem času rad hodim v hribe, gobarim, sem navdušen zbiratelj modelnih avtomobilov in drugih stvari.”

Preberite še:
https://novice.si/page/v-konjiskem-zdravstvenem-domu-zaposlili-tri-mlade-zdravnike/

 

Oglas