Nogometaši konjiške Dravinje so dobili tudi drugi letošnji lokalni derbi proti Zrečanom

Vedno zanimiv lokalni derbi med nogometaši konjiške Dravinje in Zreč tudi tokrat ni razočaral. Žalosten je bil le pogled na tribuno, saj se je tam po uradnih podatkih, verjetno predvsem zaradi preverjanja PCT pogoja, zbralo le 100 gledalcev.
Praktično vse najpomembnejše na tekmi 14. kroga 3. slovenske nogometne lige – vzhod med Dravinjo in Zrečami se je zgodilo v prvem polčasu. Za začetek sta vsaka ekipa po enkrat zatresli okvir vrat, potem pa je v 21. minuti rdeči karton prejel domači igralec Blaž Brglez. Ob trčenju z njim v kazenskem prostoru je prišlo tudi do poškodbe vratarja zreške ekipe Primoža Ravnaka, ki je s povito glavo prav tako moral z igrišča.
Konjičani so torej večji del tekme odigrali z igralcem manj. Kljub temu pa so dosegli edini zadetek na tekmi, in sicer je po še eni situaciji, ki je razburila navijače (tokrat zreške, ki so zahtevali prepovedan položaj), mrežo gostov zatresel Blaž Kolar. V drugem delu tekme resnejših priložnosti ni bilo, Dravinja pa je tako dobila še drugo medsebojno srečanje v tej sezoni – v 1. krogu sredi avgusta je bilo v Zrečah 1:2.
Kakšen je jesenski izplen obeh ekip in kaj sta po tekmi povedala oba trenerja lahko od četrtka preverite v lokalnem časopisu NOVICE. (Jure Mernik)

Oglas