Nogomet: po polletnem premoru nadaljujejo tudi tretjeligaši

Tekmovanje v 3. slovenski nogometni ligi – vzhod so prekinili sredi oktobra. ‘Zimski premor’ pa je trajal kar pol leta. Zdaj tretjeligaši s tekmovanjem nadaljujejo.
Zrečani so v 10. krogu gostili zadnjeuvrščeno ekipo Dobrovce. Tekma se je končala neodločeno 1:1. So pa domačini tekmo odigrali brez trenerja, saj se je Damjan Flis, ki je v NK Zreče zadnja leta skrbel za člansko ekipo, pred kratkim poslovil z mesta trenerja. Visoko zmago so dosegli nogometaši Dravinje. Videm pri Ptuju so na domači zelenici ugnali s 4:1. Derbi vodilnih ekip v Slovenski Bistrici, kjer je gostovala Rogaška, se je končal neodločeno 1:1. Bistričani imajo na vrhu lestvice 5 točk več od Slatinčanov. Še dva rezultata: Šmarje pri Jelšah – Cirkulane 1:3 in Koroška Dravograd – Šampion 7:1.
Sistem tekmovanja v 3. slovenski nogometni ligi – vzhod so zaradi dolgega premora spremenili. Sprva je bil predviden klasičen dvokrožni sistem z 22 krogi. Zdaj bodo ekipe odigrale še po eno tekmo (11. krog) rednega dela, potem pa se bo prvih šest ekip po enokrožnem sistemu med sabo pomerilo za naslov prvaka, ostali bodo igrali za mesta od sedem do dvanajst.
Lestvica po 10. krogu:
1. Kety Emmi Bistrica 28
2. Rogaška 23
3. Koroška Dravograd 19
4. Cirkulane 19
5. Dravinja 19
6. Zreče 17
7. Korotan Prevalje 13
8. Šampion 12
9. Podvinci 10
10. Šmarje pri Jelšah 6
11. Videm pri Ptuju 4
12. Dobrovce 4
(Jure Mernik)

Oglas