Nogomet – 3 SNL: Rogaški naslov in druga liga

V čudovitem športnem vzdušju, na bistriškem stadionu, je ekipa Rogaške v zadnjem krogu tekmovanja v tretji državni nogometni ligi, v tekmi na visoki drugoligaški ravni, premagala domačine in osvojila prvo mesto v tekmovanju ter se uvrstila v drugo državno ligo. NK Emmi Kety Bistrica : NK Rogaška 1 : 2

 

Usoda je hotela, da sta najboljši ekipi tretje lige vzhod prav na zadnji tekmi sezone odločali o prvaku lige. Ob sproščenih epidemioloških ukrepih se je na bistriškem stadionu in ob njem zbralo blizu tisoč gledalcev in navijačev obeh ekip, ki so ustvarili čudovito kuliso športnega dogodka, ki se ga ne bi sramovali tudi v prvi ligi. Bistričani so imeli pred zadnjo tekmo tri točke prednosti, zato je za Slatinčane veljala le zmaga. To je bilo vidno v uvodnih minutah srečanja, ko so gostje napadali z vso močjo – najprej smo zabeležili odličen poskus Alena Ploja, ki pa v 12. minuti ni našel cilja, sredi polčasa se je sam pred domačim vratarjem znašel Stefan Andjelić, a je bil Jaka Dabanovič uspešnejši, kmalu zatem je šel strel z glavo Alena Neskiča le malo mimo vrat. Nato pa se je še enkrat potrdilo pravilo, če ne daš dobiš. Odlični domači mladi igralci so izvedli uspešno akcijo, v kateri se je sam pred slatinskim vratarjem znašel Aljaž Polegek in svojo ekipo še približal drugi ligi.

Čeprav smo v drugem polčasu pričakovali velik nalet Slatinčanom se to v uvodu tega dela tekme še ni zgodilo. Še več, domači so v praktično eni minuti dvakrat zadeli okvir vrat slatinskega vratarja Lana Vunderla, ki je še obranil skoraj nemogoče. A so v nadaljevanju do izraza le prišle izkušnje gostov, ki so do izenačenja prišli v 69. minuti, hitro akcijo je zaključil Andrej Pavlović. Le tri minute za tem je sodnik upravičeno dosodil enajstmetrovko za Rogaško, ki jo je v vodstvo spremenil Stefan Andjelić. Tak rezultat je obetal dramatično tekmo do konca, kar se je uresničilo, a domači niso uspeli zadeti, čeprav so imeli kar nekaj obetavnih priložnosti. To je pomenilo, da so se ob zadnjem sodnikovem žvižgu lahko veseli slatinski igralci in njihovi številni navijači, tako na tribuni, kot ob stadionu, kjer so bili člani navijaške skupine Elita. Ob koncu velja dodati, da bi si tudi bistriška ekipa zaslužila prvo mesto, je pa res, da so v zadnjih dveh krogih zapravili prednost šestih točk. Slatinčani so do uspeha, s katerim se v drugo ligo vračajo po enoletnem premoru, prišli tudi z obilo športne sreče, a brez tega velikih športnih uspehov ni. (J. S.)

Oglas