Nocoj spletni literarni večer z Bistričanko Sašo Šega Crnič

Knjižnica Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica nocoj prireja spletni dogodek – literarni večer s Sašo Šega Crnič. Tokratna gostja je literarna ustvarjalka iz domačega kraja.
Saša Šega Crnič verjame, da uživa privilegij, ker je zaposlena v knjižnici, med knjigami. Obožuje otroke, naravo, živali, knjige in sladice. Z možem, hčerko, dvema psoma in mačko živi v Slovenski Bistrici. Doslej je napisala pet pravljic za otroke in roman Taka hecna kap (2018). Roman Spet na otoku je njeno drugo delo za odrasle, izšel je pred nekaj tedni.

Novi roman
»V njem opisujem prigode ženske, ki se po dvanajstih letih spet vrne na svoj priljubljen otok. Tisti, ki so knjigo že prebrali, pravijo, da so jo prebrali na dušek, da iz nje veje neka posebna energija, da kar začutiš vonj borovcev in sončne žarke na koži. Upam, da bo bralcem všeč in da se bo po knjižnicah dobro izposojala,« pravi avtorica.

Kmalu še eno delo za otroke
Svoj literarni opus bo zagotovo še obogatila. V mislih že zorijo nove ideje, tik pred izidom pa je še eno njeno delo za otroke: »To bo pravljica, ki bo otrokom približala, predstavila pravilen prehod čez cesto. V knjižnici imamo veliko povpraševanje po tovrstni otroški literaturi, knjig na to temo je pa na žalost premalo. Tako sem se odločila in napisala otrokom prijazno navodilo za prečkanje ceste skozi prikupno pravljico.«

Nocojšnji spletni literarni večer knjižnica prireja ob svetovnem dnevu knjige in noči knjige. Objavljen bo na You Tube kanalu in FB strani Knjižnice Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica. (B. Petelinšek)

 

Oglas