NK Rogaška Slatina: Po slabi igri poraz v derbiju začelja

NK Rogaška : ND Koroška Dravograd 1:3                                                             Slatinski nogometaši so zelo slabi igri na svojem igrišču izgubili derbi začelja druge nogometne lige in zelo razočarali in razjezili gledalce, ki so že krepko pred zadnjim sodnikovim piskom zapustili tribuno v slatinskem športnem parku.

Katastrofalno slabo izveden strel z 11 metrov v 56. minuti tekme, ko je Emil Hustić žogo poslal visoko čez nasprotnikov gol, najbolje kaže pripravljenost slatinskih nogometašev na eno odločilnih tekem v boju za obstanek v drugoligaški konkurenci. Korošci, ki so do tega kroga osvojili le 4 točke, se v Rogaško Slatino niso prišli branit, kar se jim je obrestovalo že v 8. minuti, ko je Davor Rogina zadel za vodstvo, čemur je bila kriva velika napaka v slatinski obrambi. Varovanci trenerja Damjana Romiha so pod vplivom pomembnosti srečanja in hitrega vodstva nasprotnika v prvem polčasu igrali brez idej v napadu in bili povsem nenevarni za gol Korošcev. Omenimo še, da je zadnji minuti prvega polčasa slabi sodnik dosodil zelo dvomljivi prepovedani položaj domačega napadalca Matea Panadića.

Drugi polčas so Slatinčani, pri katerih se je zelo poznala odsotnost Alena Grošiča hitro izkoristili napako gostov in izenačili že v 47. minuti, zadel je Hasan Muzaferović, ki je v igro vstopil na začetku drugega polčasa.  Sledil je dogodek iz 56. minute, ki je odločilno vplival na končni izid, saj bi gostje ob vodstvu Slatinčanov verjetno težko preobrnili rezultat. Namesto tega so spet padli domači, sicer poskušali z napadi, a bili pri podajah vse preveč nenatančni. To so kaznovali gostje, ki so zadeli iz zelo dvomljivega položaja, v katerem je bil strelec Nejc Pečnik. Dravograd je zmago potrdil še iz enega protinapada v sodnikovem podaljšku, ko je Anžetu Pešlu lepo podal nekdanji reprezentant Pečnik. Kako zelo nepripravljeni za tekmo so bili domači potrjujeta dva detajla – kar trikrat so Slatinčani kot izvajali s kratko podajo in izgubili žogo, čeprav imajo kar tri visoke igralce za skok v nasprotnikovem kazenskem prostoru. Podobno nerazumljiv je bil način igre pred koncem tekme, ko domači niso poskusili z visokimi žogami pred gol nasprotnika. Še več visoki Goran Čuček je celo podajal v kazenski prostor. Težko razumljiva je bila tudi poteza domačega trenerja, ki je v 77. minuti namesto napadalno usmerjenega Hustića v igro poslal branilca Močića.  Korošci so z zmago na lestvici dohiteli Slatinčane, ki v naslednjem krogu odhajajo na težko gostovanje v Koper.