NK Celje: na trenersko klop se je vrnil Simon Rožman

Simon Rožman se po šestih letih in pol vrača v Nogometni klub Celje, kjer je začel svojo trenersko pot in že pri 31 letih opozoril nase. S celjsko ekipo se je v svojem prvem mandatu, ki je trajal od aprila 2014 do avgusta 2015, uvrstil v finale slovenskega pokalnega tekmovanja, v prvenstvu pa se zavihtel na drugo mesto z ekipo, v kateri so se kalili številni mladi nogometaši, ki so kasneje tudi pustili močan pečat na evropski nogometni sceni.
Danes 38-letni strokovnjak je kasneje vodil še Domžale, kjer se je razveselil svoje prve lovorike v vlogi trenerja – slovenskega pokala v sezoni 2016/2017. Nato ga je pot popeljala na tuje. Med oktobrom 2019 in februarjem 2021 je vodil hrvaško Rijeko, s katero je v sezoni 2019/2020 dosegel svoji drugi pokalni uspeh v karieri, sezono kasneje pa se uvrstil v skupinski del Lige Evropa. V Slovenijo se je vrnil marca lani, ko je prevzel vodenje Maribora.
Rožman v svoji trenerski zgodovini v državnem prvenstvu, s klubom, ki ga je vodil celotno sezono, nikoli ni končal nižje kot na četrtem mestu, na 225 tekmah pa beleži visoko povprečje 1,65 točke. “Vedno se je lepo vrniti domov. V zadnjih šestih letih se je veliko spremenilo in klub se je v tem obdobju zelo razvil. To ni več ista sredina. Predvsem projekt, ki je zastavljen v klubu, je bil tisti, ki me je pritegnil, hkrati pa je bilo v očeh tistih, ki so me želeli kot trenerja, videti iskrenost in veselje, obenem pa sem dobil občutek, da imamo vsi iste ambicije, kar se kluba tiče,” je ob podpisu pogodbe dejal Rožman. (vir: spletna stran NK Celje)

Oglas