Njoki z lososom in smetano

Sestavine za 4 osebe:

  • 500 g njokov
  • 200 g lososovega fileja brez kosti in kože
  • 300 ml sladke smetane
  • 0,5 dl belega vina
  • žlica masla
  • sol in poper
  • pest oprane rukole

 

Priprava:

  1. korak:

Lososov file operemo in osušimo s papirnatimi brisačkami. Z ostrim nožem ga narežemo na koščke.

  1. korak:

V vrel krop stresemo njoke in jih skuhamo po navodilih proizvajalca.

  1. korak:

Medtem v večji ponvi na vroče maslo stresemo koščke lososa in jih na hitro popražimo. Nato zalijemo z malo vina in s kuhalnico postrgamo po dnu, da odlepimo karamelizirane koščke, ki so nastali med praženjem. Ko vino izhlapi, prilijemo smetano. Omako po okusu začinimo s poprom in soljo ter pustimo, da se na zmernem ognju kuha nekaj minut.

  1. korak:

Kuhane njoke odcedimo. Skupaj z rukolo jih vmešamo v omako. Ponev odstavimo in jed takoj postrežemo.

Ta zdrav in okusen obrok je hitro pripravljen, zato si ga lahko pripravimo tudi med tednom. Tisti, ki niso oboževalci lososa, ga lahko zamenjajo s kuhanim ali pečenim pršutom.

Oglas