Neverjetni Štajerc: spoznal Messija in si ogledal trening Barce

Martin Račič iz Trbovelj je strasten navijač Barcelone, ki mu je uspelo priti v klub in spremljati trening, Messi pa se mu je podpisal na nogo. Podpis je takoj nato spremenil v tetovažo. Še več zanimivega je NEVERJETNI ŠTAJERC to jutro povedal v studiu Radia Rogla.

28-letni Trbovljčan je dokaz, da je vredno vztrajati. S svojo vztrajnostjo in iznajdljivostjo je uspel dobiti podpise največjih nogometnih zvezdnikov. Ko so že vsi obupali, je Martin Račič vztrajal in hobi pridobivanja podpisov nogometnih virtuozov spremenil v resno delo – ta september pa je izživel svoje sanje.

Messiju: “Pa lepo se podpiši!”

28. rojstni dan se mu bo za zmeraj vtisnil v spomin, saj je spoznal nogometnega Mozarta Lionela Messija. Prepričal ga je, da se mu podpiše na nogo, pri čemer mu je še navrgel: “Pa lepo se podpiši!” Martin je namreč takoj za tem obiskal tatoo studio in podpis svojega idola spremenil v trajno tetovažo.
Neverjetni Štajerc, ki so ga to jutro gostili v studiu Radia Rogla, je poslušalcem povedal, kako točno je prišel do podpisa – pogovor poslušajte tu: KLIK.

Spremljal trening Barce

Še preden je spoznal Messija, je imel Martin priložnost spremljati trening – to je skorajda nemogoče, ker so fantje zaščiteni z vseh strani; a neverjetnemu Štajercu je uspelo. Pika na i je bil vstop na trening B ekipe s pomočjo kontakta, ki ga ima v klubu in mu pravi ‘Amigo’. Ta skrivnosti stik ga je po treningu povabil še v pisarno, tam pa nov šok: spoznal je očeta Sergia Busquetsa. Presenetil ga je tudi Gerard Pique – ker na trening ni prišel v luksuzni ‘makini’, kot drugi, ampak s … Poslušaj tu: KLIK.

Zavidljiva kolekcija

Martin ima v lasti zavidljivo kolekcijo podpisanih dresov. A prvega ne pozabiš nikoli – prvi podpisani dres je bil dres Cesca Fabregasa. Do podpisov je prišel na najrazličnejše načine, z vztrajnostjo in iznajdljivosto in s pomočjo več kot 500 sporočil in klicev. Kolekcijo 22 dresov je nazadnje dopolnil še s podpisom Pedra Roudrigeza. Kako mu je uspelo in koga vse še pozna, poslušaj tu: KLIK.

Ne komentira nogometa 

Tinko iz Trbovelj – tako so ga klicali kot otroka – je prav pred kratkim izživel še ene otroške sanje: postati športni komentator. Za njim so že štirje prenosi, a nogometa ne komentira. Pravi, da je prevelik ljubitelj Barcelone, da bi tekmo lahko objektivno komentiral.

Celoten pogovor z NEVERJETNIM ŠTAJERCEM poslušaj na
www. radiorogla. si ali klikni: KLIK.

 

(Nina Krobat)