Neverjetna Štajerka: Naj Celjanka Marijana Kolenko

Naj Celjanka 2019. Je ravnateljica OŠ Lava, lutkarica, političarka … šolo želi modernizirati glede na potrebe učenca. Marijana Kolenko iz Celja je NEVERJETNA ŠTAJERKA, ki so jo zjutraj gostili na Radiu Rogla.

Pred dnevi smo ji v medijski hiši Novice po izboru bralcev časopisa Celjan podelili naziv Naj Celjanka 2019 (PREBERITE VEČ TU). To je bilo njeno leto, saj ji je šolsko ministrstvo podelilo tudi nagrado za življenjsko delo v šolstvu.

Otrok pred zakoni

Več kot 14 let je ravnateljica Osnovne šole Lava Celje. Šolstvo skuša modernizirati, pri čemer poudarja, da postavlja otroka pred zakone. Po njenem bi šola morala biti zasnovana po učenčevih potrebah. Učenci jo imajo radi, na hodniku jo ustavijo, da ji »zrecitirajo« abecedo … Celo med poletnimi počitnicami prespi z njimi v telovadnici na poletnem taboru.
Velikokrat je slišati, da imajo učenci preveč pravic in premalo dolžnosti, v isti sapi pa tudi, da učitelj nima avtoritete, ni spoštovan. Kritična pa je tudi do učiteljev. Kje iskati krivca in kako popraviti odnos učitelj–učenec? Odgovor POSLUŠAJTE TU.

Rak naše družbe

Učitelji velikokrat povedo, da je nivo znanja zadnje čase nižji … Od otrok pa hkrati hočemo več samostojnosti, tudi več znanja in zato že pri 4-ih hodijo na angleščino, pa k atletiki in še kam. Za časopis Celjan je izpsotavila tudi, da so otroci vse bolj nesramni – da je to rak naše družbe. Kje smo zgrešili? Kaj o tem pravi Marijana Kolenko, POSLUŠAJTE TU.

V barvah je energija

Je gospa, ki izstopa. Nedvomno tudi po barvah, nakitu … Za časopis Celjan je dejala, da je v barvah dodatna energija.
Barve so ji torej ljube. V osnovi šoli je poučevala likovno vzgojo, zato sta ji voditelja jutranjega programa Radia Rogla zastavila zanimiv likovni izziv. POGLEJ TU.

Vse in še več o tem, celoten jutranji pogovor z NEVERJETNO ŠTAJERKO, pa POSLUŠAJ TU.

 

Oglas