Neverjetna Štajerka: Marinka Dobnik iz Griž živi čokoladne sanje

Mesto za katedrom, kjer je delala kot profesorica angleščine in francoščine, je zapustila v začetku 90-ih in se posvetila čokoladi. Neverjetna Štajerka, Marinka Dobnik iz Čokoladnega ateljeja Dobnik, je bila jutranja gostja v studiu Radia Rogla. 

Čokoladerka, lastnica in mojstrica čokoladnega ateljeja, profesorica angleščine in francoščine, dama, ki je verjela v sanje in jih uresničila.

Skromni začetki

Profesorica je svojo karierno pot popolnoma spremenila, saj je pustila službo v šoli in začela izdelovati čokoladne pralineje. Po naravi je avanturistka, pravi, ki se je vrgla v neznano. Pred skoraj 30 leti tudi na naših policah ni bilo veliko čokoladnih pralin, zato je želela kakovostne praline pripeljati na slovenske trgovske police. Sprva je želela čokolade uvažati, a jih je začela izdelovati sama.
Sprva je pralineje pripravljala doma. Prvih korakov čokoladerstva se je naučila v dveh dneh pri dveh belgijskih mojstrih. In sprva je praline prodajala od vrat do vrat … Kako in kje, pa:
POSLUŠAJ TU!

Uspešna zgodba

“Si zato hodla na faks, da boš cukre prodajala?” To je večkrat slišala od okolice, a z zagnanostjo dokazala, da je sanje moč živeti. Danes pralineje ponuja na policah svojih lokalov, Čokoladnega ateljeja Dobnik, v Žalcu, Celju, Mariboru, Ljubljani in Celovcu.
Posel je garanje, a jo hkrati osvobaja. Že četrt stoletja uresničuje osnovno vizijo: preplaviti Slovenijo z lastnimi vrhunskimi izdelki brez konzervansov. Svetu je med drugim ponudila Prešernove fige in Frančeve čvešpe, ki so danes tudi protokolarna darila.
Več in podrobneje: POSLUŠAJ TU!

Celoten pogovor z Neverjetno Štajersko, med drugim tudi o tem, kaj je prava čokolada, o pravični trgovini, dobičkonosnosti posla in mitih, pa na spletni strani Radia Rogla!