Nedelja, 8. december – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Dobrodelno kulinarično druženje danes popoldne pripravljajo v Hotelu Sava Rogaška v Rogaški Slatini. Dogodek pripravljajo ob 200-letnici Paviljona Tempel, v sodelovanju z Lions klubom Rogaška Slatina.

* Skrivnosti Celja ob koncu 19. stoletja in zgodbo Sofije Hess, dolgoletne prijateljice Alfreda Nobela, bodo nocoj predstavili na adventnem vodenju po mestu. Zbirno mesto je pri TIC-u Celje.

* Nocoj bo v središču Celje ob prižigu 2. adventne svečke koncert energične pevke Anabel.

* Današnji svetovni dan zborovskega petja bodo v knežjem mestu obeležili s koncertom zborov Matevža Pušnika v Narodnem domu: skupaj bo pelo več kot 120 pevcev.

* V Ipavčevem kulturnem centru se bodo dopoldne predstavili otroci Harlekinove plesne šole, popoldne pa še plesalci iz mladinskih vrst

* V hotelu Sotelia v Termah Olimia bo koncert ‘Gremo v kino’ Vokalne skupine Emine.

* V slatinski Kristalni vasi bo lutkovna predstava ‘Povem ti pravljico’ z Majo Furman in nastop skupine Vundlenderji z Mašo But.

* Dobrodelni koncert Karitas bo popoldne v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah.

* Ambroževa maša bo zjutraj v Minoritskem samostanu Olimje, po kateri bo degustacija medu in medenih izdelkov Čebelarske družine Podčetrtek.

* Farno žegnanje in miklavževanje bo v cerkvi sv. Miklavža v Polju.

* Miklavževanje za otroke bo tudi na Virštanju.

* Loški planinci se bodo zjutraj (ob 8.30) s parkirišča pred Domom kulture podali na 12. Rudijev pohod v neznano. Pohod organizirajo v spomin na dolgoletnega člana, vodnika in prijatelja, Rudija Pisanca.

Oglas