Nedelja, 13. oktober – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Ta konec tedna poteka osrednje dogajanje ob Prazniku kozjanskega jabolka. V Podsredo je prinesel bogato sejemsko dogajanje s kulturnim programom. Danes pripravljajo tudi družabno kolesarjenje in rekreativni tek, popoldne pa bodo zasadili jabolčni drevored.

* Danes bo v Oplotnici ob svetovnem Dnevu kmetic svečana proslava. V dvorani Rudija Žnidariča jo pripravlja oplotniško Društvo kmečkih žena. V sklopu Dneva kmetic je v Graščini Oplotnica na ogled tudi razstava ročnih del.

* Dan gasilcev, policije in reševalcev pripravljajo na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini. Predstavili bodo njihovo delo in opremo, izvedli požarno vajo, pripravili delavnice za otroke, zanimive predstavitve in zabavne igre, tudi za jesenske dobrote, tržnico in glasbo so poskrbeli.

* Na Slomu pri Ponikvi se bo opoldne začelo tradicionalno vseslovensko srečanje kmetov

* Glasba na hribu nocoj v celjski cerkvi sv. Jožefa prinaša koncert zdravniške instrumentalne zasedbe Promedico, pod vodstvom Andreja Gubenška.

* Vrhunec Alminih dni na Svetini bodo današnje tekmovanje v pripravi jedi iz kotlička, kmečka tržnica in kulturnim programom pri cerkvi Marije Snežne.

* V domu kulture na Črešnjevcu bodo tudi to jesen in zimo organizirali gledališki abonma, ki so ga poimenovali Večeri smeha na Črešnjevcu. Na ogled bo 5 predstav, med njimi tudi predstava domačih gledališčnikov iz KUD Štefan Romih Črešnjevec.

Oglas