Nedelja, 1. marec – Kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Planinsko društvo Pohorje prireja popoldne predavanje Vikija Grošlja, in sicer pri Pepi baru na Zg. Polskavi. Govoril bo o Himalaji in krajih, kamor ljudje navadno ne gredo.

* V prostorih Krajevne skupnosti Nova Cerkev bodo dopoldne znova opravljali meritve krvnega tlaka, holesterola in sladkorja.

* V Ločah danes začenjajo s tradicionalno Salamijado. Od danes pa do srede lahko zainteresirani v lokalu Vaška krčma oddajo salame. Razglasitev rezultatov in degustacija salam bo v soboto, 7. marca.

*V Sl. Bistrici in na Črešnjevcu potekajo Gledališki dnevi. Popoldne bo v Slomškovem domu v Slovenski Bistrici na ogled predstava Bistriškega teatra Strojepiski. Zvečer pa se bodo na domačem odru na Črešnjevcu predstavili člani dramske sekcije Vsi prisotni s predstavo Klopca v parku.

* V dvorani osnovne šole Vojnik bo danes že 29.prireditev Ostanimo prijatelji z nastopi številnih narodno zabavnih ansamblov.

* Iz domače zakladnice je naslov koncerta, ki bo popoldne v dvorani Kulturnega doma Rogatec. Nastopili bodo Vitis in Tamburaši iz Rogatca.

* Danes bo znan zmagovalec pokala Term Olimia v futsalu za sezono 2019/2020. Finalni turnir ta konec tedna gosti Podčetrtek.