Naslednja štiri leta precej spremenjen mestni svet v Celju

Zadnje lokalne volitve so precej premešale mestni svet v Celju. Največ sta izgubili stranki SLS in SMC. SLS je imela doslej 9 mest, zdaj jih bo imela 3. SMC je kot novinka v prejšnji sestavi imela 7 članov, tokrat bo imela 2 svetnika.

Največ mest bo imela Šrotova Celjska županova lista in sicer točno tretjino. Od 33 mest so jih pobrali 11. Pri enakem številu mest kot doslej ostajata SDS in SD, enega svetnika je izgubila Stranka za delovna mesta, po enega pa sta pridobili Levica in Celjska neodvisna lista.

Med kandidati za župana se je v mestni svet uspelo uvrstiti Matevžu Vugi, Branko Verdevu in Bojanu Šrotu. Največ preferenčnih glasov v Celju je prejel nekdanji direktor celjske bolnišnice Marjan Ferjanc na listi SDS. V novem mestnem svetu pa ne bo direktorja Simbia in županskega kandidata SLS Marka Zidanška.

Verjetno bi sestava mestnega sveta bila precej drugačna, če bi na volitvah lahko sodelovala tudi stranka Odprto Celje. Kot je znano ni sodelovala zaradi zapletov imena pri vlaganju kandidature.