Naš predlog za kosilo: Spomladanski krompir s šparglji

Spomladanski krompir s šparglji in s spomladansko solato je okusno in zdravo kosilo! Zraven lahko ponudimo tudi kak pečen kos mesa.

Sestavine za 4 osebe:
• 1 kg manjših novih krompirčkov
• 500 g oz. šop tanjših špargljev
• več malih korenčkov
• 3 stroke česna
• 150 g pancete
• sol
• malo oljčnega olja

Priprava:
1. korak:
Nove krompirčke operemo in zribamo s krtačko ter jih prepolovimo. V slanem kropu naj vrejo pet minut, nato jih odcedimo in stresemo v pekač.
2. korak:
Krompirju dodamo nekaj mladih korenčkov, če imamo velik koren, ga narežemo na nekaj kosov. Dodamo še neolupljene stroke česna in na tanko narezane koščke pancete. Dodamo dve žlici oljčnega olja, solimo in dobro premešamo. Vse skupaj pečemo 15 minut na 200 oC ogreti pečici.


3. korak:
V tem času operemo in očistimo šparglje. Po petnajstih minutah jed vzamemo iz pečice, premešamo, po vrhu razporedimo šparglje in še za 15 minut vrnemo v pečico.

Dober tek!

Še več receptov najdeš v svojem lokalnem časopisu: NOVICE, Celjan, Rogaške novice in Bistriške novice.