Naš predlog za kosilo: Juha z mlado čebulo

Okusna in zdrava spomladanska juha bo odlična popestritev jedilnika.

Sestavine za 4 osebe:
• 2 šopka mlade čebule
• 750 g krompirja
• 1,5 l čiste zelenjavne juhe
• 100 ml smetane
• malo masla

Priprava:
1. korak:
Mlado čebulo očistimo in narežemo na obročke. Krompir olupimo in narežemo na kocke.
2. korak:
V loncu segrejemo žličko masla in dodamo čebulo. Eno pest čebule prihranimo.
3. korak:
Ko se čebula zmehča, dodamo krompir, solimo, popramo, zalijemo z juho in na šibkem ognju kuhamo 15 minut.


4. korak:
Juho ‘zblendamo’ s paličnim mešalnikom in vanjo vlijemo smetano ter zmešamo. Juho razdelimo na krožnike in potresemo s sesekljano čebulo.

Dober tek!

Še več receptov najdeš v svojem lokalnem časopisu: NOVICE, Celjan, Rogaške novice in Bistriške novice.