petek, 18. januar 2019
Glasbena zvezda Štajerske 11 2018

Kdo je letos zaznamoval življenje na Štajerskem?

Tudi letos v medijski hiši Novice dajemo bralcem naših lokalnih časopisov možnost,
da izberejo naj osebnost lokalnega časopisa.
Izberite posamezno akcijo in oddajte glas svojemu kandidatu.

 MARTIN ČATER

TIM MASTNAK

 BOŠTJAN DERMOL

SIMON MLAKAR

ALOJZ RAZPET

TOMAŽ KRAJNC

OTO PESTNER

ALEKSANDER ŠTUCL

STANISLAV LIPOVŠEK

PETER PIŠEK

GLASOVANJE JE KONČANO.

MARTIN ČATER

Martin Čater, član Smučarskega kluba Celje je minulo sezono postal državni prvak v smuku in superveleslalomu, uspešno sezono pa kronal tudi z uvrstitvijo na finale svetovnega pokala v najhitrejši disciplini. 26-letnik je bil najboljši slovenski smukač svetovnega pokala minule sezone, bil je tudi udeleženec olimpijskih iger v Pjongčangu.

BOŠTJAN DERMOL

Boštjan Dermol, frontman in pevec celjske rockovske skupine Nude. Ni samo pevec, pač pa tudi  producent, pesnik in radijski ter televizijski voditelj. Njegova skupine Nude, ki je ena uspešnejših v slovenskem glasbenem prostoru, je letos obeležila 25 let ustvarjanja.

TOMAŽ KRAJNC

Tomaž Krajnc in ekipa, ki so posneli izredno priljubljeno spletno serijo Dualizem. Gre za neprofiten in neodvisen projekt, v katerem je celotna, kar 200-članska ekipa ustvarjala brezplačno. Serijo si je ogledalo več kot 250 tisoč gledalcev.

STANISLAV LIPOVŠEK

Stanislav Lipovšek, nekdanji celjski škof. Z nastopom funkcije škofa je začel marca 2010, funkcijo pa je opravljal vse do septembra 2018, ko je zaradi dopolnjenih 75 let papežu podal odstop, ta pa ga je sprejel. Lipovšek se je upokojil.

TIM MASTNAK

Tim Mastnak, nekdanji mladinski svetovni prvak v deskanju na snegu je dočakal dokončno uveljavitev v svetovnem pokalu. V minuli sezoni je namreč prvič v karieri zmagal na tej ravni. Zgodilo se je v švicarskem Scuolu. Sicer pa je Mastnak nastopil tudi na olimpijskih igrah v Pjongčangu, potem ko kljub izpolnjeni normi, ni dobil zelene luči za nastop na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju.

SIMON MLAKAR

Simon Mlakar, ravnatelj Glasbene šole Celje, je letos poskrbel za številne odmevne prireditve ob 110-obletnici javnega glasbenega šolstva v Celju. Celjska glasbena šola se še vedno ponaša z izkušenimi predavatelji, ki svoje znanje prenašajo na mlajše generacije.

 OTO PESTNER

Oto Pestner, član skupine New Swing Quartet, ene najboljših gospel skupin, ki so jo ustanovili leta 1968, letos pa praznujejo zlatih 50 let ustvarjanja. Oto je prejemnik številnih nagrad v Sloveniji in tujini, velja pa tudi za enega najboljših pevcev v slovenski zgodovini.

PETER PIŠEK

Peter Pišek, celjski podjetnik – lastnik in direktor podjetja Pišek & HSF Logistics z Lopate. Tudi podjetnik leta 2018. Podjetje vseskozi posodablja vozni park. Imajo že 50 najsodobnejših vozil, ki so opremljena z najsodobnejšo tehnologijo.

ALOJZ RAZPET 

Alojz Razpet je že več kot 20 let v vlogi predavatelja in ravnatelja Višje strokovne šole Šolskega centra Celje. Njegova prizadevanja so prepoznali tudi na ravni države, saj so mu letos podelili nagrado RS na področju šolstva za leto 2018.

ALEKSANDER ŠTUCL

Aleksander Štucl je javnosti bolje poznan kot Magic Aleksander. S svojimi čarovniškimi triki ne navdušuje samo Celjanov, sodeloval je s številnimi slovenskimi glasbeniki. Bil je sprejet tudi v resničnostni šov Britanija ima talent, čigar sezono si ogleda okoli 10 milijonov Britancev.

 PRAVILA AKCIJE NAJ CELJAN 2018

1. Vsakdo lahko izmed deseterice izbere svojega kandidata-tko, za katerega misli, da je letos za domači kraj storil največ. Glasovnica je veljavna le, če je na njej jasno označeno, kateremu kandidatu je glas namenjen (obkrožite).

2. Glasovnice se v uredništvu zbirajo v zaprti skrinjici in jih nihče ne pregleda do konca glasovanja. Zaprta skrinjica se odpre po koncu glasovanja na sedežu podjetja NOVICE, d.o.o., v prisotnosti članov komisije.

3. V akciji bodo upoštevane samo glasovnice, ki bodo prispele na uredništvo Celjana,  (Celjan, Miklošičeva 5, 3000 Celje), do 14. januarja 2019 do polnoči. Veljale bodo glasovnice, ki bodo objavljene v tekočih številkah časopisa Celjan.

4. Glasovati je mogoče tudi na portalu Novice.si, in sicer v času od 10. decembra 2018 do 14. januarja 2019 do polnoči.

5. Naj Celjana bomo razglasili na svečani prireditvi podjetja Novice d.o.o., ki bo v drugi polovici januarja 2018. ‘Naj Celjan 2018’ in ‘Naj Celjan za življenjsko delo’ bosta prejela posebno priznanje.

6. V akciji ne smejo sodelovati zaposleni in sodelavci časopisa Celjan in njihovi najožji družinski člani.

7. Za nemoten potek akcije skrbi strokovna komisija, ki jo sestavljajo urednik Celjana, Nejc Mihelak in direktor podjetja NOVICE Tomo Penič.

8. Člani komisije so zavezani k molčečnosti.

9. Pravila stopijo v veljavo z dnem objave izbrancev v akciji, to je 10. decembra 2018!

Matej Banovšek

Primož Punčuh

Danijela Burjan

Peter Ravnak

Emilijan Fijavž

Peter Smole

Tina Konec

Tamara Zidanšek

GLASOVANJE JE KONČANO.

Matej Banovšek

Vodja uspešnega ansambla Ansambel Banovšek in Glasbene šole Matej Banovšek. Letošnje leto je poleg številnih nastopov s svojim ansamblom in tradicionalnega koncerta ‘Večer z Banovški’ ter dela s poučevanjem mladih glasbenikov naš prostor zaznamoval z izjemno dobro-delno akcijo, ko je kot ambasador Konjiškega maratona pretekel 10-kilometrsko traso in ob tem neprestano igral na svojo harmoniko.

Danijela Burjan

Mlada Zrečanka je glas o lepoti naših deklet ponesla daleč preko meja svoje občine in celo Slovenije. V naših krajih smo jo najprej poznali kot odlično pevko. Leta 2015 pa se je prvič uspešno preskusila tudi v vlogi misice, ko je osvojila naziv smaragdne kraljice v Žalcu. Največji uspeh mlade študentke veterine pa je uvrstitev med top 12 deklet na tekmovanju za Miss Earth 2018, kjer niso ocenjevali le lepote, temveč tudi druge kvalitete deklet.

Emilijan Fijavž

Je uspešen podjetnik s Stranic, ki se ukvarja z avtoprevozništvom. Bil je dolgoletni predsednik Krajevne skupnosti (KS) Stranice in je že vrsto let predsednik Spominskega društva 100 frankolovskih žrtev. Bil je član občinskega sveta Občine Zreče, številnih društev in komisij. V njegovem mandatu predsednika KS so izvedli številne investicije – od urejanja cest do kanalizacije, energetske sanacije objektov, … Je tudi prejemnik zlatega grba Občine Zreče.

Tina Konec

Akademska slikarska iz Oplotnice je s svojimi uspehi v zelo kratkem času uspela prodreti med najbolj prepoznavne likovne ustvarjalce v Sloveniji. Udeležila se je številnih skupinskih slikarskih razstav, imela je že šest samostojnih razstav. Bila je udeleženka Likovnih prijateljevanj. Med nagradami za njena dela izpostavimo nagrado Grand prix (Ex-tempore Piran 2018), prvo nagrado na Ex-tempore Grožnjan (2018) …

Primož Punčuh

Koordinator akcije Očistimo Slovenijo za Slovenske Konjice. Letos septembra je uspešno vodil to akcijo in že drugič (prvič leta 2010) v tej akciji dokazal, da se da združiti številne lokalne akterje v skrbi za čistejše okolje. Združile so se vse generacije, iz vseh krajev občine z enim na-menom – narediti naš svet nekoliko lepši in pokazati vsem, da nam ni vseeno. V Slovenskih Konjicah je divja odlagališča pod njegovo koordinacijo čistilo več kot tisoč prostovoljcev vseh generacij.

Peter Ravnak

Je poklicni pilot, kapetan airubsa A320. Je gonilna sila pri razvoju Letališča Slovenske Konjice, pri katerem sodeluje že vse od začetka. Omenjeno letališče je po njegovi zaslugi pomembno središče za izobraževanje pilotov vseh kategorij, z njega plovila letijo na vse konce sveta. Letos je še posebej izstopala rekonstrukcija letališke steze. Aktiven je tudi pri delovanju Aerokluba Slovenske Konjice, ki letos praznuje 40-letnico delovanja. Je tudi prejemnik zlatega grba Občine Slovenske Konjice.

Peter Smole

Na čelu zreškega podjetja GKN Driveline Slovenija je od leta 2015. V tem času so med drugim dvignili rast prodaje za dobrih 40 odstotkov, pridobil nove kupce, kot so Jaguar, Mercedes, Ford in Volvo, ter izboljšali število inovacij za 120 odstotkov. Podjetje se tudi pod njegovim vodstvom uspešno razvija, kar dokazujejo tudi številna priznanja, med drugim tudi naziv Bronasta gazela 2018. Njegov največji navdih so zadovoljni zaposleni.

Tamara Zidanšek

Konjiška teniška igralka. Tenis je v naših krajih v tem času še bolj prepoznaven prav zaradi nje. Pri dvajsetih letih se je prvič uvrstila med 100 najboljših igralk na svetu in do oktobra na lestvici WTA prišla že do 69. mesta. Junija je v svojo zbirko osvojenih ITF turnirjev dodala še prvo lo-voriko s turnirja serije WTA Challenger – najboljša je bila v Bolu na Braču. Letos pa je prvič na-stopila tudi v glavnem delu enega od štirih ‘grand slam’ turnirjev, in sicer na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku.

 PRAVILA AKCIJE NAJ OSEBNOST NOVIC 2018

1. Vsakdo lahko izmed osmerice izbere svojega kandidata-tko, za katerega misli, da je letos za domači kraj storil največ. Glasovnica je veljavna le, če je na njej jasno označeno, kateremu kandidatu je glas namenjen (obkrožite).

2. Glasovnice se v uredništvu zbirajo v zaprti skrinjici in jih nihče ne pregleda do konca glasovanja. Zaprta skrinjica se odpre po koncu glasovanja na sedežu podjetja NOVICE, d.o.o.

3. V akciji bodo upoštevane samo glasovnice, ki bodo prispele na uredništvo NOVIC, (Škalska cesta 7, 3210 Slovenske Konjice), do 14. januarja 2019 do polnoči. Veljale bodo glasovnice, ki bodo objavljene v tekočih številkah časopisa NOVICE.

4. Glasovati je mogoče tudi na portalu Novice.si, in sicer v času od 19. decembra 2018 do 14. januarja 2019 do polnoči.

5. Naj osebnost NOVIC 2018 bomo razglasili na svečani prireditvi podjetja Novice d.o.o., ki bo v drugi polovici januarja 2018. ‘Naj osebnost NOVIC’ in prejemnik priznanja NOVIC za življenjsko delo, ki ga bo po svoji presoji izbralo uredništvo NOVIC, bosta prejela posebno priznanje.

6. V akciji ne smejo sodelovati zaposleni in sodelavci časopisa NOVICE in njihovi najožji družinski člani.

7. Za nemoten potek akcije skrbi strokovna komisija, ki jo sestavljata urednik NOVIC Aleš Mrzdovnik in direktor podjetja NOVICE Tomo Penič.

8. Člani komisije so zavezani k molčečnosti.

9. Pravila stopijo v veljavo z dnem objave izbrancev v akciji, to je 19. decembra 2018!

 Vlado Ačko

 Branko Fuchs 

 Matevž Gregorič 

 Maja Bračko 

 Milan Sajko  

 Edmund Pogorevc  

 Patricija Breznikar

 Maksimilijan Prah 

 Milan Skrbiš

GLASOVANJE JE KONČANO.

Vlado Ačko

Dolgoletni aktivni tekmovalec, nato trener mladih smučarjev skakalcev in nordijskih kombinatorcev. Za vrhunske dosežke na področju športa je bil pred leti nagrajen z občinskim priznanjem. Letos se je posebno izkazal pri prenovi skakalnic, kjer je prebil prenekatero prostovoljsko uro. Je tudi aktiven član Prostovoljnega gasilskega društva Šmartno na Pohorju, s katerim je v zadnjih letih tudi večkrat dosegal izjemne rezultate na gasilskih olimpijadah.

Maja Bračko

Predsednica Turističnega društva Studenice, ki je letos dopolnilo 20 let delovanja, obenem pa se bliža tudi jubilejna, dvajseta izvedba ene najbolj obiskanih božičnih prireditev na Štajerskem – Živih jaslic v Studenicah. Ko je pred sedmimi leti prevzela vodenje tega društva, je prinesla tudi svežo, močno, povezovalno energijo. Mnoge društvene prireditve so postale tradicionalne, prepoznavne. So tudi tik pred vselitvijo v nove prostore, ki jih urejajo v nekdanji šolski stavbi.

Patricija Breznikar

Direktorica Knjižnice Josipa Vošnjaka Sl. Bistrica s svojim delovanjem opozarja nase na več področjih. Še sveži so spomini na slavje ob 150. obletnici čitalništva na slovenjebistriškem, ob čemer so izdali zbornik. Dosežek so tudi novi prostori krajevne knjižnice na Pragerskem. Je tudi članica Upravnega odbora Združenja slovenskih splošnih knjižnic, že drugi mandat svetnica v občinskem svetu, deluje tudi v domačem kulturno-umetniškem društvu na Zgornji Polskavi.

Branko Fuchs

Upokojeni učitelj, raziskovalec plesnega izročila in avtor več strokovnih del s tega področja. Predava na številnih seminarjih, ki so namenjeni vodjem otroških folklornih skupin in osnovnošolskim učiteljem. Njegovo predanost kulturi so pred tremi leti v Poljčanah nagradili z občinskim priznanjem. Bil je tudi eden od ustanoviteljev Folklorne skupine v Poljčanah, ki je pravkar obeležila že 40 let delovanja. Je tudi soavtor letos izdanega knjižnega dela Plesna dediščina med Bočem in Pohorjem, skupaj z Mirkom Ramovšem.

Matevž Gregorič

Samostojni umetnik z Vrhloge pri Slovenski Bistrici se že od mladosti ukvarja z lutkarstvom. Angažiran je pri več projektih, veliko časa nameni tudi mentorstvu, poučevanju, predajanju znanj mladim v (pogosto z visokimi priznanji nagrajenih) lutkovnih skupinah Društva Koruzno zrno, kjer je tudi predsednik. Društvo je poleti praznovalo 20 let delovanja. Od leta 2004 v Sl. Bistrici tudi redno gostijo festival lutk Kornfest.

Edmund Pogorevc

V Slovenski Bistrici živi že od rane mladosti. Kar 4 desetletja se je zapisal podružnični šoli na Zgornji Ložnici, sprva kot učitelj, kasneje kot vodja. Po upokojitvi je dva mandata predsedoval Društvu upokojencev Sl. Bistrica, v sklopu katerega že 12 let deluje v komisiji za dodelitev upokojenskih stanovanj. Dolgo je vodil tukajšnje Zgodovinsko društvo. Je velik ljubitelj in poznavalec lokalne zgodovine, pa tudi skrben zbiratelj raznih zgodovinskih gradiv.

Maksimilijan Prah

Doma je s Pragerskega. Že skoraj deset let vodi Čebelarsko društvo Slovenska Bistrica, ki je zadnja leta večkrat opozorilo nase: v Zgornji Bistrici so uredili vzorno učno pot medovitih rastlin, ki je bila nagrajena kot najlepše urejena tovrstna pot v Sloveniji. Kasneje so postavili še učno vzrejno postajo, edino v državi, ki deluje v okviru društva. Letos pa so postavili še čebelarski center, v katerem mlade poučujejo o življenju čebelic in ohranjanju narave.

Milan Sajko

Turistična agencija Sajko, ki jo vodi v domači Slovenski Bistrici, je letos obeležila 25 let delovanja. V četrt stoletja se je na zahtevnem turističnem trgu v Sloveniji soočil z vzponi in padci. Podjetje ima danes tri poslovalnice – poleg slovenjebistriške še poslovalnici v Mariboru in v Ljubljani. Zaposluje 12 sodelavcev, še veliko jih z agencijo sodeluje in še dosti več – potuje. Imajo pestro ponudbo lastnih potovanj in izletov, znani so širom po Sloveniji.

Milan Skrbiš

Je lastnik družinskega podjetja Avto Skrbiš s Spodnje Polskave, ki se ukvarja s prodajo in servisiranjem vozil. Skoraj 30-letno delo, tudi preživetje finančnih kriz, je dokaz kakovostnega vodstva. Lani je bil v lokalnem medijskem okolju izbran za obrtnika leta, letos je slavil v kategoriji naj Mikro podravsko podjetje. V obdobju 2014–18 je tudi vodil Območno obrtno-podjetniško zbornico Sl. Bistrica. Že od nekdaj je aktiven v krajevni skupnosti, bil je tudi med tistimi, ki so začeli z organizacijo prireditve Spodnjepolskavsko poletje, ki je letos praznovala dvajseti jubilej.

 

 PRAVILA AKCIJE NAJ OSEBNOST BISTRIŠKIH NOVIC 2018

1. Vsakdo lahko izmed deseterice izbere svojega kandidata-tko, za katerega misli, da je letos za domači kraj storil največ. Glasovnica je veljavna le, če je na njej jasno označeno, kateremu kandidatu je glas namenjen (obkrožite).

2. Glasovnice se v uredništvu zbirajo v zaprti skrinjici in jih nihče ne pregleda do konca glasovanja. Zaprta skrinjica se odpre po koncu glasovanja na sedežu podjetja NOVICE, d.o.o., v prisotnosti članov komisije.

3. V akciji bodo upoštevane samo glasovnice, ki bodo prispele na uredništvo Bistriških novic (Bistriške novice, Romihova 77, 2310 Slovenska Bistrica), do 11. januarja 2019 do polnoči. Veljale bodo glasovnice, ki bodo objavljene v novembrski in decembrski številki časopisa Bistriške novice.

4. Glasovati je mogoče tudi na portalu Novice.si, in sicer v času od 11. decembra 2018 do 11. januarja 2019 do polnoči.

5. Naj osebnost bomo razglasili na svečani prireditvi podjetja Novice d.o.o., ki bo v drugi polovici januarja 2018. ‘Naj osebnost Bistriških novic 2018’ in ‘Naj osebnost za življenjsko delo’ bosta prejela posebno priznanje.

6. V akciji ne smejo sodelovati zaposleni in sodelavci časopisa Bistriške novice in njihovi najožji družinski člani.

7. Za nemoten potek akcije skrbi strokovna komisija, ki jo sestavljajo urednica Bistriških novic Bojana Petelinšek in direktor podjetja NOVICE Tomo Penič.

8. Člani komisije so zavezani k molčečnosti.

9. Pravila stopijo v veljavo z dnem objave izbrancev v akciji, to je 11. decembra 2018!

Novice.si is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache