Naj osebnost Rogaških novic Matej Slivnik, priznanje Jožetu Uršiču

Naj osebnost Rogaških novic za leto 2019 je Matej Slivnik. V uredništvu časopisa so se s priznanjem za življenjsko delo poklonili Jožetu Uršiču.

Sinoči so v Galeriji Likovnih prijateljevanj v prostorih medijske hiše Novice v Slovenskih Konjicah slovesno razglasili Naj osebnosti Štajerske za leto 2019.
Bralci lokalnega časopisa Rogaške novice so z glasovanjem odločili, da Naj osebnost leta 2019 postane Matej Slivnik. V uredništvu časopisa pa so se odločili, da se s prizananjem za življenjsko delo poklonijo Jožetu Uršiču.

Naj osebnost Rogaških novic 2019: Matej Slivnik

Zaposlen kot specialist pediatrije in šolske medicine v Rogaški Slatini in to že od leta 1982.
V vsem tem času je nekaj generacij njegovih malih pacientov že odraslo in že imajo svoje otroke, ki prav tako »morajo« obiskati ambulanto priljubljenega zdravnika. Obisk pogosto spremlja tudi jok malih pacientov, kar pa razreši s svojo pregovorno mirnostjo in razumevanjem malih pacientov.
Trenutno skupaj z ekipo v ambulanti oskrbuje 2200 otrok do 19 leta starosti. V številnih letih službovanja v javnem sektorju je prispeval k razvoju pediatrije na širšem območju. Izjemno veliko je prispeval h kvaliteti dela na celotni Zdravstveni postaji Rogaška Slatina: tudi na področju obnove celotne javne zgradbe in pri zagotavljanju urgentne službe.
V enem izmed člankov je bilo o njem zapisano, da še vedno hodi v službo z nasmehom, kar je v današnjih časih skoraj redkost.

KLIK: VIDEO

Priznanje za življenjsko delo: Jože Uršič

Svojo poklicno kariero je začel 1. septembra 1965 na Osnovni šoli Podčetrtek in jo leta 1967 nadaljeval v Osnovni šoli Bistrica ob Sotli. Leta 1981 je zapustil šolo v Bistrici in se zaposlil v Teritorialni obrambi Celje. Ker je bil z dušo in srcem v Bistrici ob Sotli, saj je tam spoznal tudi življenjsko sopotnico, se je vrnil nazaj na OŠ Bistrica ob Sotli, kjer je prevzel mesto ravnatelja, ki jo je izpolnjeval vse do leta 2007, ko je odšel v zaslužen pokoj.
V obdobju od 1968 do 1980 je bil tajnik TVD Partizan in dve sezoni vodja košarkarske selekcije. Prav tako je bil 12 let tajnik Kulturnega društva Bistrica ob Sotli in Krajevne organizacije SZDL ter soorganizator številnih družabnih prireditev. 8 let je bil tajnik Strelske družine, 4 leta sekretar Osnovne organizacije ZKS.
Dva mandata je bil član poravnalnega sveta pri KS Bistrica ob Sotli. Bil je soustanovitelj Območne zveze slovenskih častnikov in predsednik, leta 2007 je postal častni občan Občine Bistrica ob Sotli, leta 2008 je prejel listino o članstvu Posavskega društva seniorjev menedžerjev in strokovnjakov, leta 2011 pa je postal še častni član OŠ Bistrica ob Sotli. Prejel je zlato plaketo Zveze slovenskih častnikov, postal je častni član Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo ter častni član Območne zveze slovenskih častnikov. Prav tako je bil predsednik Čebelarske družine Podčetrtek, danes pa je častni predsednik, prav tako častni član pa je tudi v Smučarskem društvu Podčetrtek.
Jože Uršič je bil vedno zelo dober učitelj – pedagog, ki se je vseskozi aktivno vključeval v aktivnosti lokalne skupnosti, prav tako pa je posegal tudi po dejavnostih na območju občine Podčetrtek in širše. Vsa dela, ki se jih je lotil je opravljal vestno, odgovorno in zavzeto, s svojo skromnostjo, znanjem in strokovnostjo, pa je dokazoval, da je lahko katero koli okolje v katerem se je pojavil, ponosno, da ima v svoji sredi tako veliko osebnost.

KLIK: VIDEO

Več o prireditvi: KLIK.