Naj osebnost NOVIC Jasmina Mihelak Zupančič, poklon Antonu Ofentavšku

Naj osebnost NOVIC za leto 2019 je mag. Jasmina Mihelak Zupančič. V uredništvu NOVIC so se s priznanjem za življenjsko delo poklonili Antonu Ofentavšku.

Sinoči so v Galeriji Likovnih prijateljevanj v prostorih medijske hiše Novice v Slovenskih Konjicah slovesno razglasili Naj osebnosti Štajerske za leto 2019.
Bralci lokalnega časopisa NOVICE so odločili, da naziv Naj osebnost dodelijo mag. Jasmini Mihelak Zupančič. V uredništvu lokalnega časopisa pa so se odločili, da se s prizananjem za življenjsko delo poklonijo nedavno preminulemu Antonu Ofentavšku.

Naj osebnost NOVIC 2019: Jasmina Mihelak Zupančič

Kot direktorica Šolskega centra Slovenske Konjice – Zreče ta center vodi od leta 2013. Lani so obeležili 60-letnico obstoja.
Danes je to uspešen in sodoben center in je dostojni naslednik prej Delavske univerze oziroma Svetovalno-izobraževalnega centra.
V času svojega vodenja je za center uspešno pridobila nove srednješolske programe, uspelo ji je povezati državo, lokalne skupnosti in podjetja in odpreti povezovalni objekt med šolo in šolsko delavnico na Srednji strokovni in poklicni šoli Zreče.
Šolski center se nenehno trudi posodabljati svojo opremo, vzpostavili so tudi učni izdelovalni laboratorij. Oblikujejo nove vsebine na gimnazijskem programu in vpisu novih nacionalnih poklicnih kvalifikacij …
Povezujejo se tudi s tujino in na področju izobraževanja sodelujejo z več državami, najbolj opazen pa je njihov in njen trud pri iskanju sodelovanja z lokalnim gospodarstvom.
Kot je povedala v nedavnem intervjuju za NOVICE – so vse aktivnosti centra, ki ga vodi, vezane na vizijo, da bo šolanje za dijake ali pa odrasle pri njih čim boljša odskočna deska za njihovo delo, nadaljnjo izobraževanje in posledično – uspešno življenje.

KLIK: VIDEO

Priznanje za življenjsko delo: Anton Ofentavšek

Priznanje za življenjsko delo je prevzel Peter Ofentavšek.

Takšnih ljudi ni več; ali pa jih je samo še za vzorec.
Takšnih, ki osebno dobro gradijo iz tega, da ustvarjajo družbeno dobro.
Ki v tako veliki meri vlagajo svoj denar, znanje, ugled v razvoj skupnosti okrog sebe.
Skoraj pet desetletij je vodil podjetje Oplast Tepanje, ki posluje v več kot 80-tih državah sveta in delo daje več kot 230 ljudem.
Skoraj tako dolgo kot podjetje je kot predsednik vodil domačo krajevno skupnosti Tepanje. Majhno skromno naselje se je razvilo v moderen kraj. Marsikatera pridobitev Tepanja je financirana in vzdrževana iz zasebnega Ofentavškovega kapitala.
V vseh družbenih sistemih je bil dejaven v lokalni politiki. V sedanji Občini Slovenske Konjice je bil občinski svetnik skoraj četrt stoletja. Bil je ustanovitelj in dolgoletni predsednik tukajšnje Območne obrtne zbornice.
S svojim delovanjem in podjetjem je obilno podpiral tukajšnje, lokalno. Pomagal je pri vsem: obnovi cerkva, delu gasilskih društev, ureditvi cest, zidavi šol in vrtcev. Kot dolgoletni generalni pokrovitelj je omogočal največje in manjše športne, kulturne in zabavne prireditve na Konjiškem.
Ljudje v lokalni skupnosti so ga zelo spoštovali. Bralci lokalnega časopisa NOVICE so ga izbrali za Naj osebnost. Občina Slovenske Konjice mu je podelila Zlati grb in naziv častni občan. Njegovo delo je bilo cenjeno in nagrajeno z več kot 100 najvišjimi priznanji z različnih področij: od gospodarstva do gasilstva.
Človek lahko najde smisel le v ustvarjanju in delu, je povedal.
Lani, konec leta, je umrl tako rekoč sredi dela in ustvarjanja.

KLIK: VIDEO

 

Več o prireditvi: KLIK.

Oglas