Nadevani piščančji fileji

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 polovičke piščančjega fileja
  • 8 rezin pancete
  • 50 g kremnega sira (sirni namaz)
  • 50 g odtaljene špinače
  • 20 g naribanega sira za pico
  • 20 g naribanega parmezana
  • 2 stroka česna
  • malo mehkega masla
  • sol

Priprava:

  1. korak:

V posodici zmešamo odtaljeno nasekljano špinačo, kremni sir, sir za pico, parmezan, sesekljan česen in ščepec soli.

  1. korak:

Piščančje prsi namastimo z maslom in jih na obeh straneh posolimo. V vsak kos večkrat zarežemo z nožem. Rezi naj bodo narazen dober centimeter, prsi pa se morajo na spodnjem delu držati skupaj.

  1. korak:

Zrezane prsi položimo v pekač, nato pa vsak rez zapolnimo z nadevom. Rezine pancete narežemo na dva ali tri dele in v vsak rez nežno vtisnemo en kos pancete.

  1. korak:

Nadevana piščančja prsa pečemo pol ure v na 190 stopinj Celzija ogreti pečici. Pečene postrežemo s skledo solate in/ali izbrano prilogo.

Na takšen način pripravljene piščančje prsi niso prav nič suhe, pač pa sočne in veliko bolj polnega okusa.