Sestavine za 4 osebe:
- 4 polovičke piščančjega fileja
- 8 rezin pancete
- 50 g kremnega sira (sirni namaz)
- 50 g odtaljene špinače
- 20 g naribanega sira za pico
- 20 g naribanega parmezana
- 2 stroka česna
- malo mehkega masla
- sol
Priprava:
- korak:
V posodici zmešamo odtaljeno nasekljano špinačo, kremni sir, sir za pico, parmezan, sesekljan česen in ščepec soli.
- korak:
Piščančje prsi namastimo z maslom in jih na obeh straneh posolimo. V vsak kos večkrat zarežemo z nožem. Rezi naj bodo narazen dober centimeter, prsi pa se morajo na spodnjem delu držati skupaj.
- korak:
Zrezane prsi položimo v pekač, nato pa vsak rez zapolnimo z nadevom. Rezine pancete narežemo na dva ali tri dele in v vsak rez nežno vtisnemo en kos pancete.
- korak:
Nadevana piščančja prsa pečemo pol ure v na 190 stopinj Celzija ogreti pečici. Pečene postrežemo s skledo solate in/ali izbrano prilogo.
Na takšen način pripravljene piščančje prsi niso prav nič suhe, pač pa sočne in veliko bolj polnega okusa.