Nacionalna turneja strpnosti iz Šentjurja

strpnost ptujV šentjurskih Društvu Eksena in Izobraževalnem centru Eksena v sklopu človekoljubnega nepridobitnega projekta promocije strpnosti Mi smo ZA STRPNOST! nadaljujejo z nacionalno turnejo strpnosti, na kateri se aktivno zavzemajo za ozaveščanje pomena strpnosti in sporočila Unescove Deklaracije o načelih strpnosti. Tako so se v marcu sestali z županom Mestne občine Ptuj Miranom Senčarjem, poslanko Evropskega parlamenta Tanjo Fajon, poslancem Evropskega parlamenta Francem Bogovičem ter Majo Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi v podjetju BTC.
Ptujski župan Miran Seničar se je strinjal, da je strpnost nujno potrebna za ohranjanje kulture medsebojnega spoštovanja in miru ter da si je za njo, še posebej v teh časih, potrebno aktivno prizadevati, pri čemer ima veliko vlogo izobraževanje. Župan in ostali predstavniki občine so zelo pohvalno sprejeli projekt in izrazili željo za sodelovanje. Zato so se dogovorili, da bodo v bližnji prihodnosti v Ptuju izvedli celodnevni dogodek v podporo strpnosti.

Na posnetku: v marcu sta bila dr. Nejc Jelen in glasbenik SoulGreg Artist v sklopu turneje strpnosti na sprejemu pri županu Mestne občine Ptuj.