Na vodovodnem sistemu Oplotnica še vedno velja skrajno varčevanje z vodo

Skoraj povsod na Bistriškem je ta čas dovolj pitne vode. Uporabnike, ki so priključeni na javno vodovodno omrežje v upravljanju Komunale Slovenska Bistrica, so tako že minuli petek obvestili o preklicu upoštevanja varčevalnih ukrepov pri porabi pitne vode. Izjema je območje Oplotnice.
Kot poudarja Jožica Dobaj iz Komunale Slovenska Bistrica, so vodostaji tam izjemno nizki: »Izjema je vodovodni sistem Oplotnica – Kebelj in vodovodni sistem Cezlak. Vodovodni sistem Cezlak še nekako poskušamo oskrbovati brez redukcij. Tod je tudi precej manj uporabnikov. V Občini Oplotnica pa smo danes ponoči prvič izvedli redukcijo. Nekaj vode smo s tem prihranili. Uporabniki z višje ležečih območij so že čutili zmanjšani standard oskrbe s pitno vodo, drugače pa je voda še bila zagotovljena.

Poziv k skrajnemu varčevanju
Vse uporabnike pitne vode na vodovodnem sistemu Oplotnica tako znova prosijo za skrajno varčevanje pri porabi pitne vode. Trudijo se, da vnovične redukcije ne bi bile potrebne.
»Občina Oplotnica je danes organizirala Prostovoljno gasilsko društvo za prevoze, tako da bomo skušali napolniti vsaj eno celico v rezervoarju, da te redukcije ponoči ne bi bile potrebne. Je pa vse odvisno od hidroloških razmer, od padavin. Na vodnih virih je namreč padla izdatnost na manj kot polovico,« dodaja Dobajeva.

Gasilci PGD Oplotnica so v zadnjih tednih opravili kar nekaj prevozov pitne vode, danes so začeli prevažati vodo tudi v vodohram, ki oskrbuje Oplotnico. Foto: PGD Oplotnica
Oglas