Na Štajerskem organizatorji množično odpovedujejo prireditve

Zaradi odredbe ministrstva za zdravje glede prepovedi zbiranja na javnih prireditvah in v javnih prostorih zaprtega tipa se na Štajerskem vrstijo odpovedi prireditev.

Nekateri bodo prireditve izpeljali kasneje, drugi so jih povsem odpovedali.

Celjsko: tudi sejmov ne bo

V družbi Celjski sejem so termin napovedanih prihajajočih sedmih pomladnih sejmov zaradi koronavirusa prestavili na čas med 15. in 17. majem. Tudi v Gledališču Celje do preklica odpovedujejo vse predstave na Velikem odru, vključno s festivalom Dnevi komedije. Vsem, ki so vstopnice že kupili, bodo denar vrnili. V Osrednji knjižnici Celje so sprejeli odločitev, da do konca marca prekinejo z vsemi dogodki, otroškimi predstavami, predavanji in dejavnostmi Univerze za tretje življenjsko obdobje.

Tudi v Vojniku se bodo držali navodil o prepovedi prireditev, zato so jih do nadaljnjega odpovedali. Izjema so občni zbori, kjer je odločitev stvar organizatorjev, a so se zborovanju zaradi rizičnosti skupine že odrekli v društvu invalidov.
“Vse večje prireditve smo odpovedali. Tako smo za 22.marec odpovedali tudi koncert ansambla Zeme. Se bodo držali navodil, glede na to da je bil včeraj sprejet še ukrep omejitve na 100 obiskovalcev. Poskusili bomo dati svoj prispevek, tudi v občinskih prostorih smo namestili razkužilnike. Glede na stanje se je smiselno držati navodil, prireditve pa bomo izvedli kasneje,” je zjutraj dejal vojniški župan Branko Petre

Na Konjiškem in Zreškem odpovedali Športnika leta

Kar 108 priznanj bi morali danes podeliti najboljšim športnikom leta 2019 na Konjiškem, a so tradicionalno prireditev odpovedali. Z Zavoda za šport Slovenske Konjice so sporočili, da bodo dogodek še skušali izpeljati. Če jim to do 20. aprila ne bo uspelo, bodo športnikom priznanja podelili brez javne prireditve.
Prireditev Športnik leta 2019, ki je bila predvidena za ponedeljek, 16. marca, so že odpovedali tudi v Zrečah.

Bistriško: ne bo koncertov, akademije, …

Tudi na Bistriškem je odpovedanih ali prestavljenih veliko prireditev. Tako v soboto v Poljčanah ne bo koncerta Darje Gajšek (bo oktobra), prav tako odpade koncert Modrijanov v Makolah. V Slovenski Bistrici ne bo slavnostne akademije ob občinskem prazniku, prav tako ne revije otroških pevskih zborov.

Obsotelje in Kozjansko

Odpovedane ali prestavljene so tudi vse večje prireditve v Obsotelju in na Kozjanskem. Nocoj tako odpade predstava Vida Valiča v Rogaški Slatini – tam bodo prihodnji teden, vsaj tako kaže za zdaj, odpadle še štiri večje prireditve, večinoma posvečene materinskemu dnevu, pa srečanje otroških folklornih skupin in otroški abonma.
Tudi Občina Šmarje pri Jelšah poziva organizatorje dogodkov na območju občine, da upoštevajo odredbo in prireditev v času prepovedi ne izvedejo oziroma jih preložijo ter o tem obvestijo javnost.
V Knjižnici Šmarje pri Jelšah in vseh njenih enotah so že sinoči odpovedali vse dogodke in prireditve, vključno s filmskimi predstavami, do konca tega tedna. Naprej bodo ravnali skladno z navodili pristojnih služb, zato javnost prosijo, da spremlja obvestila na njihovih družbenih omrežjih, so sporočili s šmarske občine.

Šentjursko

Iz Ipavčevega kulturnega centra so sporočili, da so trenutno odpovedane ali prestavljene naslednje prireditve:
SOBOTA, 14. 3. 2020: Metode fraktalne risbe in otroška predstava Rozamundine norčije
ČETRTEK, 19. 3. 2020: Javni nastop učencev Glasbene šole Šentjur
SOBOTA, 21. 3. 2020: Koncert Ko opera poljubi pop
ČETRTEK, 26. 3. 2020: Družinski nastop Glasbene šole Šentjur
PETEK in SOBOTA, 26. in 27. 3. 2020: Revija Pihalnih orekestrov glasbenih šol
NEDELJA, 29. 3. 2020: Pomladni koncert Pihalnega orkestra Šentjur
Zaradi odredbe pričakujejo še več odpovedi prireditev.

 

Oglas