Na Sredozemskih igrah dva bistriška judoista

V alžirskem mestu Oran med 25. junijem in 5. julijem potekajo 19. sredozemske igre, na katerih nastopa 54 slovenskih športnic in 85 športnikov v 21 športnih panogah. V judu bosta barve slovenske reprezentance zastopala David Štarkel in Vito Dragič iz bistriškega Judo kluba Impol.

Davida čaka nastop v sredo 29. junija v kategoriji do 60 kilogramov. Uvodne borbe se bodo pričele ob 11:40 uri. Pred odhodom v Alžirijo je povedal: »Lepo bi bilo, da bi se ponovile prejšnje Sredozemske igre, kjer sem osvojil bronasto medaljo. Če bi bila tokrat še svetlejšega leska bi bilo odlično. Šel bom borbo po borbo, na koncu pa bomo videli kaj bo to prineslo. Večinoma sem se pripravljal v domačem klubu, pika na i pa so bile priprave v Poreču.«

Vito Dragič in David Štarkel (Foto: FB – Judo klub Impol)

Vito se bo v kategoriji nad 100 kilogramov boril v petek 1. julija. Uvodne borbe se bodo pričele ob 11:00 uri. Njegov cilj na igrah je medalja: »Priprave v Poreču so bile super. Čeprav se soočam z manjšimi obrabami kolen, sem priprave kvalitetno izpeljal. Spoznal sem tudi nekaj potencialnih nasprotnikov, tako, da smo lahko tudi taktiko dobro sestavili. Gremo na čim boljši rezultat. Glede na to, da sem že na prejšnjih Sredozemskih igrah imel možnost celo zmagati in na koncu osvojil peto mesto, želim to definitivno popraviti. Cilj je medalja.«  (D.G.)

 

 

Oglas