Na Spodnji Polskavi pripravili sprejem za Žana Jevšenaka

Žan Jevšenak je 18-letni nogometaš, ki je z mladinsko ekipo portugalske Benfice zaigral v finalu lige prvakov in tudi zmagal. Mladi nogometaši so v finalu v Nyonu s 6:0 deklasirali Salzburg in postali mladinski evropski klubski prvaki. Žan je član Benfice od leta 2019, kamor je prestopil iz ljubljanskega Brava po zgolj eni sezoni, ki jo je v Ljubljani preživel v kadetski selekciji. Pred tem je igral za Aluminij. V tistem času je tudi ob klasičnem nogometu igral futsal v ptujskem klubu Hiša daril, kjer je postal prvak z selekcijo U-13 ter nato še z enako selekcijo v U-15 . Njegovi začetki pa so bili v domači Spodnji Polskavi.

Popoldan so tam zanj pripravili sprejem. Dogajanje se je pričelo z nogometnimi tekmami mlajših selekcij U-9 iz Spodnje Polskave in Majšperka ter selekcij U-7 iz poljčanskega Boča, Spodnje Polskave in Pragerskega. Mladi nadobudni nogometaši so pripravili »špalir« skozi katerega je Žan stopil na igrišče ob prižganih baklah, ki so odsevale posebno atmosfero. Spregovorili so dr. Ivan Žagar (župan občine Slovenska Bistrica), Bojan Fajs (predsednik Športne zveze Slovenska Bistrica), Marko Teskač (predsednik KS Spodnja Polskava), Igor Ritonja (predsednik NK Spodnja Polskava) in Aleksander Furek (trener v Futsal klubu Hiša daril Ptuj), ki so mu tudi podelili priznanja.

Žan je po sprejemu povedal: »Občutki so enkratni. Rad bi se zahvalil vsem krajanom Spodnje Polskave, krajevni skupnosti in nogometnemu klubu, ki so to omogočili. Ta dogodek mi bo za vedno ostal v spominu, saj so na tem igrišču bili moji prvi dotiki z nogometno žogo. Sem sem vedno rad zahajal in z vsemi sem v zelo dobrem odnosu. Finala se ne igra, ampak se ga zmaguje. Z Benfico sem podpisal novo štiriletno pogodbo.« (D.G.)

Oglas