Na Rogli so pripravljeni na svetovno prvenstvo v deskanju in pričakujejo lepe tekme

Na Rogli so pripravljeni na svetovno prvenstvo v deskanju na snegu. Nekaj več kot sto tekmovalk in tekmovalcev iz 28 držav se bo za medalje v paralelnem veleslalomu in paralelnem slalomu borilo v ponedeljek in torek. Namestnica generalnega sekretarja organizacijskega komiteja Iva Polanec je povedala, da urejajo še zadnje detajle. “Moram reči, da proga je vrhunsko pripravljena in imamo dovolj snega. Tudi ljudje, ki bodo skrbeli za samo progo so usposobljeni, tako da tudi višje temperature zraka ne bi smele biti težava. Res se veselimo tekme,” je dodala Polančeva.
Izjavi slovenskih reprezentantov, Celjanov, za lokalna časopisa NOVICE ter Radio Rogla:
Tim Mastnak: “Imeti svetovno prvenstvo, ki je najvišji rang tekmovanj, na domačih tleh, je res lepa priložnost. Vsi slovenski tekmovalci se tega prvenstva zelo veselimo. V zadnjem obdobju smo na Rogli naredili tudi daljši sklop priprav. Pogoji so bili dobri, vsak dan malo drugačni, tako da smo lahko preizkusili več različnih podlag, in mislim, da smo vsi v dobri formi.”
Rok Marguč: “Moramo se zavedati, da je po sistemu, ki ga ima trenutno FIS, v ‘normalnih razmerah’ nemogoče, da bi Slovenija organizirala svetovno prvenstvo. Nimamo namreč infrastrukture, ki bi omogočala vse discipline, ki spadajo pod deskanje in smučanje prostega sloga. Zato smo še toliko bolj veseli, da bo to prvenstvo letos na Rogli, čeprav bo to le nadomestno prizorišče za tekmovanja v deskanju alpskega sloga.”

Oglas