Na Rogli jutri pričakujejo prve smučarje: katere proge odpirajo, kakšne so cene?

Na Rogli jutri pričakujejo prve smučarje v novi sezoni. 

Med 9. in 16. uro bodo obratovale štirisedežnica Planja, vlečnice Uniorček I. in II., Košuta ter Jasa. Smučarske proge ob navedenih napravah bodo urejene in označene v nekoliko prilagojeni širini, medtem ko bodo tekaške proge urejene v celoti, so sporočili iz podjetja Unitur. Nočna smuka se bo predvidoma začela 18. 12. 2021.

Koliko za vozovnico?

Za zdaj bodo veljale prilagojene cene dnevnih smučarskih vozovnic, in sicer bo dnevna smučarska vozovnica znašala 22 evrov za odrasle in 11 evrov za otroke.
Cene tekaških kart bodo v skladu z veljavnim cenikom, otroci do dopolnjenega 15. leta starosti lahko v spremstvu odrasle osebe tečejo brezplačno. Prav tako je brezplačna uporaba Smučarsko tekaškega stadiona v neposredni bližini Hotela Natura.

Prenovili bar Uniorček

Pred začetkom zimske sezone so končali prenovo Smučarskega bara Uniorček, prvo in drugao so že izvedli v preteklih dveh sezonah. Tako je v celoti prenovljena kuhinjska tehnologija, vzpostavljen nov način naročanja in strežbe ter razširjena pokrita površina na terasi. Smučarjem in obiskovalcem pa je na voljo tudi osvežena in – predvsem družinam z majhnimi otroki – prilagojena gastronomska ponudba, pravijo v Uniturju.

PCT tudi za smučarje

Po odloku Vlade Republike Slovenije je za vstop na žičniške naprave in v gostinske obrate s pripadajočimi terasami treba zagotavljati PCT pogoj, torej cepljenost, prebolelost 6 mesecev od potrjene okužbe in negativen hitri antigenski test, ki ni starejši od 48 ur.
Na žičniške naprave in v gostinske objekte lahko brez dokazovanja PCT pogoja vstopajo otroci do dopolnjenega 12. leta starosti v spremstvu staršev.
Brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi bo na Rogli organizirano ob vikendih in praznikih med 8.00 in 11.00 uro, od 11.decembra 2021 dalje.
(N. K., Foto: Unitur)

 

Oglas